Српски Покрет Двери - Лого
Search

У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

      У Србији неће бити политичких промена док ствари не назовемо правим именима и док не поставимо праву политичку дијагнозу, без обзира колико нас то може коштати. Србијом не влада Влада Србије – како то налаже Устав, већ мафијашка пирамидална политичка организација на челу са браћом Вучић. Због њихове страховладе мало је оних који смеју да изговоре имена политичких мафијаша у врху власти и државном систему. Криминалци носе полицијске униформе, обучени су у тужилачка и судијска одела, налазе се у Влади Србије, медијима, спорту… Иако сам свестан да могу имати озбиљне последице због овога што износим у јавност, дужан сам да откријем истину о мафијашкој политичкој структури која влада Србијом.

На челу ове политичке мафије су браћа Александар и Андреј Вучић. Главни политички мафијаши у Влади Републике Србије су министар здравља Златибор Лончар, који се много више бави радом БИА него здравством у Србији, и Синиша Мали, министар финансија, чији брат Предраг Мали је најбољи пријатељ Андреја Вучића. Поред рођене браће истакнутих функционера власти (овде треба додати и Игора Брнабића, брата Ане Брнабић, и Немању Стефановића, брата Небојше Стефановића), важне улоге у овом мафијашком политичком систему играју и очеви: Анђелко Вучић, отац Александра и Андреја Вучића, и Бранко Стефановић, отац Небојше Стефановића, министра полиције.

Читав овај мафијашки политички систем не би могао да функционише да немају своје људе у свим сферама друштва, а пре свега на највишим правосудним функцијама, као што су Загорка Доловац, републички јавни тужилац, Александар Степановић, председник Вишег суда и Јован Јовановић, председник Привредног суда у Београду. Они блокирају и држе у фиокама све полицијске, тужилачке и судске предмете који се тичу истрага и кривичне одговорности због учешћа чланова ове политичке мафије у криминалу и корупцији.

Ту су и главни кумови ове политичке мафије: Станко Суботић Цане, Никола Петровић, Ненад Ковач, Славиша Кокеза, Звонко Веселиновић, Милан Радојичић и Горан Веселиновић, као део овог клана који држи монопол на бављење бизнисом у Србији, као и многим другим радњама са оне стране закона. Све њихове активности заштићене су у БИА, захваљујући Братиславу Гашићу, истакнутом члану политичке мафије, и МУП-у, захваљујући Небојши Стефановићу и донедавном државном секретару Дијани Хркаловић. За покривање медијског дела њихових активности задужени су Владимир Беба Поповић, Жељко Митровић, Драган Ј. Вучићевић и Оливера Зекић, а адвокатске услуге обезбеђује им адвокатска канцеларија бившег шефа БИА Александра Ђорђевића.

Једини начин да Србија прогледа и опстане јесте јасно и гласно изношење ових имена и њихових улога у јавност, директно суочавање свих чланова ове политичке мафије са одговорношћу која их чека и чврсто обећање грађанима да ће се то заиста и десити од стране опозиционих лидера. Примера ради, Златибор Лончар и Синиша Мали нису министри већ политички мафијаши на министарским функцијама. У полицији, тужилаштву и судству налази се много криминалаца који би први требало да се нађу на удару закона. Истински лидери опозиције и будуће власти биће они који су спремни да се супротставе овој политичкој мафији и испуне обећано.

Ако политичке промене које морају доћи не буду подразумевале обрачун са овом политичком мафијом – ништа нисмо урадили! Ако дође само до смене власти, али не и до кривичне одговорности и промене читавог корумпираног система – то неће бити никакве истинске промене. Питање обрачуна са политичком мафијом је бити или не бити за Србију: или они или ми. Уколико не зауставимо деловање ове мафије наставиће се урушавање свих државних институција, пљачка државе и грађана и масован одлазак младих у иностранство. На располагању имамо и више метода за решавање овог проблема: нови закон о високој корупцији, који ће омогућити деловање специјалног тужиоца за високу корупцију и читавог одељења специјалне полиције за високу корупцију, закон о испитивању порекла имовине, као и давање слободе, подршке и заштите многим часним људима и професионалцима у српској полицији и правосуђу да могу да раде свој посао и обрачунају се са овом политичком мафијашком хоботницом.

Свестан сам да због откривања истине може да лети глава, али неко мора да проговори о политичкој мафији која нас пљачка и уништава.

Криминални кругови 7 – Три разлога зашто је Вучић потегао причу о прислушкивању

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: