Чланица Савета за борбу против Корупције Јелисавета Василић поменула је у јавности да војвођански паори означавају Андреја Вучића као главног у куповини земљишта и навела да тврдње паора не могу да се провере јер институције не желе да сарађују. Госпођа Василић није оптужила никога, већ известила јавност да институције не сарађују са Саветом за борбу против корупције чиме је кренула хајка на њу. Прво Вучић, тврдећи да његов брат није купио ни један ар, а за њим и Брнабић, која нам се обратила као да смо на пијаци.

     Зашто се госпођи Василић не доставља документација на основу које може да изврши проверу? Уколико има некаквих сумњи, доказе не изводе госпођа Василић и Савет за борбу против корупције, већ судови на захтев и по поступку који покреће тужилаштво. А знамо како то овде (не)функционише.

У међувремену, Вучић би требао, као човек на једној од најважнијих државних функција да се обрати јавности одговори на следећа питања:

Колико Србија има хектара у државној својини?

Коме је дато то земљиште на управљање?

Ко издаје у закуп земљиште и која је цена закупа?

Да ли новац од закупа иде у буџет?

Ко плаћа порез и да ли се плаћа порез на државне оранице?

Када је била јавна понуда да се доделе паорима њиве на обраду?

На ова питања одговорите јавности, јер то јавност очекује од Вас, зато су Вас гласали, да не дозволите незаконите радње и појаве. Није, како се Вама чини, просечан гласач бирао Вучића да би Ви могли да крадете, да пуните џепове нашим парама и да од Србије правите перионицу пара, да плаћате све, и да сви ћуте.

Покрет Двери пружа подршку госпођи Василић, бившој судији, која покушава, као усамљени борац за правду, да се избори са мафијашком хидром и уједно позивамо све надлежне институције да подрже слободу говора, и одупру се застрашивању и систематском затирању човека. Не дозволите да сви чувари тековине лоповског краљевства одржавају слику као да у Србији нема корупције, нема крађа, нема страха од државе, јер на крају, нема ни државе. Има само лоповске идеологије окупљене око СНС-а која све отима легално, и на потпис.

 

Адвокат Маја Митић

Председник Савета Двери за уставна питања, правду и законодавство