Живимо у друштву у коме су наше породице обесправљене, уцењене, у страху за егзистенцијом, наше породице су немоћни таоци једног система, што је одраз пада морала и пада самопоштовања као резултат општег примитивизма који нас свакодневно запљускује са свих страна. Узори и модели понашања су ријалити, естрадне и политичке звезде које промовишу шљаштећу искривљену реалност. Неопходна нам је хитна промена система.

Наводно сексуално искоришћавање и злоупотребљавање малолетница и жена од стране групе високих политичких функционера који су, као такав вид забаве, исти уградили у политички систем на изолованој територији под апсолутном контролом једног човека је најновији врх леденог брега у односу на целокупни криминал који влада Србијом протеклих тридесет година.

Покрет Двери позива надлежне органе да раде свој посао у складу са законом. Загорка Доловац мора одлучно да реагује на јавна сведочења и наводе о подвођењу малолетница, организованој малолетничкој проституцији и педофилији хитним спровођењем свих истражних радњи ради утврђивања истине, као и да хитно обавести јавност о свим предузетим мерама и току истраге, јер је јавност оправдано узнемирена тешким оптужбама. Како су за кривично гоњење потребни, најпре, независно тужилаштво, објективан суд, затим чврсти докази, заштићени сведоци и оштећени тј. жртве могућег кривичног дела, исказујемо подршку свим девојчицама и њиховим породицама да пред надлежним органом иступе без страха по своју егзистенцију.

Политичким контекстом, политичким разлозима иступања у јавност свих политичких актера ових дешавања Српски покрет Двери не жели да се бави, јер је застрашујућа и сама помисао да било ко жели да политички поентира на овој страшној теми за наше друштво. О свим политичким актерима ових дешавања и политичким мотивима, како оних који су наводно учествовали у проституцији и подвођењу, тако и оних актера које су сазнања о истим изнели у јавност, нека о свима њима одлучују грађани, бирачи и људи који са њима деле исте политичке и све остале ставове. Ми тим групама не припадамо.

Двери једино подржавају породицу, а управо последња дешавања јасно говоре о немогућности породице да се избори са свим недаћама које је сустижу и тешком положају у коме се породица налази. Поручујемо свима да уколико било ко политички профитира од ове монструозне теме о малолетничкој проституцији, једини губитник ће бити породица. Једини брод који стално тоне је породица. Једини брод за који смо везани је породица. Зато позивам све да нам се придруже испред платоа Народне скупштине у Великој породичној шетњи, 15. маја у 15 часова као симболу борбе за очување свих наших породица и здравих породичних вредности.