Српски Покрет Двери - Лого
Search

Прошло је осам дана штрајка глађу Бошка Обрадовића и шест дана од како му се у томе придружио брат и саборац Иван Костић. Површном посматрачу могло би се учинити да Иванова жртва некако остаје у сенци Бошкове, али то није истина. Иван је и ушао у тај својеврсни облик строгог поста да би био ослонац Бошку и нашој заједничкој борби за Србију. Ни Бошко ни Иван у овом случају немају намеру да пажњу скрећу на себе лично, већ на проблеме у Србији и да покрену озбиљне и за народ корисне договоре о томе како да се спасемо из овог бездана пропасти у којем смо се сви заједно нашли. Једнако представници опозиције и режима, аполитични и друштвено активни, сви са заједничким проблемима, који захтевају заједничка решења.

Као неко ко је уз Бошка био у тренутку доношења одлуке да ступи у штрајк глађу, могу да сведочим да је овај чин био без икаквог предумишљаја. Ко заиста познаје Бошка, осећа и зна да је ова његова борба искрена. Ко га не познаје, може послушати његово обраћање око подне 10. маја 2020. године, које представља једну исповест освешћеног човека, дубоко оданог својој породици, држави и саборцима.

Позивам све нас, да се осврнемо на протекле дане свог живота. Коме смо их подарили, како смо их искористили, јесмо ли их протраћили? Бошко и Иван својих ево већ осам, односно шест дана дарују Србији, њеној будућности и васкрсењу. Да ли су их протраћили зависи искључиво од свих нас заједно! Сада смо на потезу ми који смо дужни да разумемо, поштујемо и следимо њихову жртву. Разуме се, овде не мислим на штрајк глађу. Бошко је у више наврата наглашавао да никога не позива да га следи у његовом личном чину, али нас све позива да се тргнемо и заједнички вратимо народу наду да се у Србији може живети слободно и достојанствено. Србију здравих моралних начела, пристојних и достојанствених људи, здраве и срећне деце која своју будућност могу везати за останак у њој.

Узалуд неуспели покушаји злонамерних да ове две светле тачке у мраку Србије засене лажима. Бошко Обрадовић и Иван Костић су у овом тренутку храбри и одлучни за све нас. Најмање што можемо да учинимо јесте да им одамо признање и подржимо их.

Данас је најважније да пошаљемо јасну поруку режиму да без одлагања одговори на захтеве Бошка и Ивана и тако сачува њихово здравље, за које смо сви веома забринути и докаже да поштује Устав Републике и све њене грађане.

Позивам све вас да дођете данас, у недељу 17. маја 2020. године у 17 часова на плато испред Дома Народне скупштине РС, да покажемо да је Србија пристојна држава за коју се вреди борити.

СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА!

 

Марија Јањушевић

народни посланик

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: