Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поводом извештаја Савета Европе у ком се констатује да Србија није напредовала у борби против корупције наводимо следеће.

      Овај извештај само потврђује наше тврдње да је свако обећање владајуће странке у правцу борбе против корупције само мртво слово на папиру. На осетљивом терену примене антикорупцијских закона Србија је далеко ближа најкорумпиранијим земљама трећег света и Латинске Америке него модерним западноевропским земљама и то више него икада у својој државноправној историји.

Србија је држава у којој цвета необуздана функционерска кампања са предимензионираним јавним сектором.

Корупција буја у области јавних набавки партијско запошљавање је једино могуће у јавном сектору док је могућност пословања привредних друштава са приватним капиталом условљена адекватном партијском припадношћу.

Организовани криминал је постао не само саставни део владајуће клике већ се за данашњу Србију може рећи да је држава у поседу организованог криминала.

У данашњој ауторитарној држави којом влада Александар Вучић својим декретима кршећи своја уставна овлашћења постоји каста привилегованих и каста оних који су принуђени да раде за мизерне накнаде, а без икаквих законских гаранција њиховог политичког и социјалног статуса.

И даље инсистирамо да је једино решење одлазак владајуће гарнитуре а затим правилно спроведен поступак лустрације промена система и почетак организоване системске борбе против корупције.

 

адв. Миленко Пауновић

Члан Савета Двери за уставна питања, правду и законодавство

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: