Годинама уназад светски моћници у спрези са корумпираним политичарима раде на лоботомирању српске омладине.

     Почевши још од увођења ријалити програма као примарног садржаја медијског простора. Промоција нездравих и неморалних стилова живота помоћу којих се брзо долази до лагодног живљења, без образовања и рада на себи. Без пуно промишљања и заинтересованости за дешавања у друштву. Свакако су имали за циљ да се омладина претвори у саможивог појединца којем је основни разлог постојања он сам и брига о сопственим потребама. Многи су нажалост насели на ту неолибералну/глобалистичку филозофију која промовише „Хлеба без мотике“. Затим преко коцкарница које изничу на сваком месту, нарочито у близини школа, попут печурке после кише. Доступност алкохола, и разних стимулативних супстанци малолетним лицима служе истој сврси. Промоција купљених диплома обесмислили су знање. Претварањем морално најнижих људи у богате, обесмислили су рад, стваралаштво и природно стицање богатства које је на корист целокупном друштву. Једина могућност која је остављена онима који се нису затровали, а који желе да се осамостале и напусте родитељски дом, изграде свој живот без партијске књижице јесте миграција из своје земље. Сведоци смо да су многи млади отишли не могавши да гледају своје родитеље који и поред часног рада у фабрици, њиви, школи или болници не могу да задовоље елементарне животне потребе.

Таман када је режим помислио како је задатaк успешно извршен устала је српска омладина, сложно кличући у глас „Доста је“. Не дамо више да нас понижавате! Не дамо да нам се гази лично достојанство. Не желимо да живимо у ненормалној држави која је део Европе, а у којој се не поштују Устав и закони, и где институције не раде свој посао.

Режим се збунио и прибегао једином средству које савршено уме да користи, а то је употреба силе. Пендреком, сузавцем, а потом хапшењем покушавају да их сломе, обесхрабре и натерају да одустану. Знања се режим плаши, а не оних који су каменицама гађали полицију и насилно покушали да уђу у Скупштину.

Ова деца неће стати. Они су устали „За ћалета“, за мајку, сестру, брата. Устали су за себе и своју земљу. Зато ако икога у режиму има ко здраворазумски размишља, онда ову чињеницу мора имати у виду. Младост Србије мора бити пуштена на слободу, а затим се приступити формирању прелазне Владе, управо онако како то председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић предлаже.

 

Драгана Милићевић

Члан Председништва Двери

Председница Женске снаге Двери