Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nezavisno Kosovo – Skuvana žaba

Ukoliko živu žabu ubacite u ključalu vodu, ona će odmah iskočiti, a kada je ubacite u hladnu i postepeno dogrevate, neće ni primetiti da je skuvana i uginuće.

Definicija: Sindrom kuvane žabe je izraz koji se koristi za situaciju kada neka osoba živi u uslovima koji bi trebalo da budu neprihvatljivi ili neizdrživi za nju, ali ona to ne primećuje zato što je u tu situaciju dospela postepeno, privikavajući se na svaku pojedinačnu promenu, a ne naglo.


Nakako smo se svi ohladili od Kosova, ili nas to neko lagano dinsta, da to i ne primećujemo.


Setimo se samo petosatnog protesta iz februara 2008. Više od milion ljudi je izašlo na ulicu, glumci su čitali potresne stihove, Toma se pozivao na Boga, Đoković se direktno obratio prisutnima iz inostranstva… 


Danas, deset godina kasnije, ništa. Tajac. Na svako pominjanje Kosova i Metohije, mnogi negoduju, smatraju da političke partije kupe jeftine poene i što je najgore sve su uvereniji da je Kosovo izgubljeno.


Narod je izgubio poverenje, jer su oni najglasniji u vreme samoproglašenja  države Kosovo danas na vlasti. Ti isti danas govore, pazite, sledeće:


Srbija svom snagom ide ka Evropskoj Uniji i Kosovo će ostati sastavni deo Srbije. Više od 90% zemalja Unije priznaje Kosovo kao nezavisnu državu i nameće nam upravo poglavlje 35. Dok sa druge strane velike sile poput Kine i Rusije ne priznaju Kosovo, kao i većinski deo planete.


Evropa nam kaže: Ne, to ne znači da Srbija treba da prizna Kosovo već da uspostavi normalizaciju između Beograda i Prištine.                     
Zašto bismo mi uspostavljali odnose između dva grada? Pa, zvuči malo blaže, priznaćete. Zato što nas na ovoj skali ne žele prebaciti sa 50 na 80 stepeni. Ima još malo do ključanja, već smo ošamućeni, ali polako, mediji će to odraditi.


Dakle, nemoguće je ući u Evropsku Uniju celovito zajedno sa Kosovom i Metohijom.


Sada se postavlja pitanje, kako je naša Vlada od: „Ne damo ni jedan pedalj svete srpske zemlje“ došla do: „E, ne može tako da Albanci dobiju sve, a mi ne dobijemo baš ništa“. Čak se jedno vreme pominjalo da ćemo izgubiti Bujanovac, Preševo i sve do Niša, da je čak dobro ako se otcepi samo Kosovo ili se čak izbori sever sa Zajednicama srpskih opština.Temperatura prelazi 50 stepeni i spremni su na dalje korake:

– 2011. Uspostavljena granica na Jarinju


– 2014. Kosovo postaje članica MOK, uz podršku Vlade Srbije i Vlade Divca, što Kosovu omogućava da učestvuje na Olimpijskim igrama.


– 2016. Kosovo dobija pozivni broj +383, što naša Vlada trijumfalno proslavlja, jer je to navodno samo broj za određenu regiju, što ima i Kina, pa što ne bismo i mi imali dve zone. Razlika u stanovništvu je samo nekih dvestotinak puta.


– 2017. Kosovo postaje članica Fifa i Uefa, ponovo uz potpis naše Vlade i igra prve istorijske kvalifikacije za svetsko prvenstvo u Rusiji.


– 2017. Srbi izlaze na Kosovske izbore u ime Srpske napredne stranke pod nazivom Srpska lista i učestvuju u vlasti tkz. države Kosovo.


– 2018. Ujedinjene Nacije pokreću inicijativu da Kosovo dobije status posmatrača, kao što to ima i Palestina.


– 2018. Najavljen prvi meč između Srbije i Kosova u ženskom rukometu, što je bilo organizovano u Kovilovu, ali u poslednjem trenutku odloženo.


Te smo žabe veoma lako progutali.
A ti narode, posle svega si izašao na izbore i ponovo dao podršku onim istim koji u kontinuitetu predaju naše Kosovo.


Zapitaš li se kad u autobusu, dok te voze da tapšeš voljenom lideru u po ko zna koje mesto u Srbiji, zašto su naši preci vekovima krvarili za ovu zemlju? Očigledno su teško pogrešili. Trebalo je da je predaju Turcima ili Austrougarima još u ono vreme. Ili si možda još naivniji da veruješ da će ga upravo Aleksandar Vučić i njegovi podanici odbraniti?


Gde je nestao onaj čovek u tebi koji je pre samo deset godina pevao Oj Kosovo, Kosovo ispred Narodne skupštine? Gde je on? Postao si kukavica koja sedi, traži malo mrvica sa stola i nada se otvaranju granica ka zapadu, da ti deca lakše odu da druge leče ili rade na skeli za daleko veće novce, jer je ovde sve propalo.  Propalo je jer su nam to upravo oni uništili, a još veća tragedija je što ti veruješ da je to tako i da to sam ne možeš da promeniš, već nam spas donese isključivo strani investitori.


Sram te bilo, Srbine! Iskoči iz te vode, dok ti nisu svu pamet skuvali.


I za kraj, štivo koje koristi Evropa u saradnji sa Vladom Srbije:


Najbolji način političke manipulacije, Noam Čomski, treća tačka:


Postupnost promena

Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, „na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.M. Kuburović, član Saveta omladine Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: