Поштовани истински посланици српског народа,

     Јављам вам се из Торонта у знак подршке и поздрава вашег узвишеног чина жртвовања за грађане Србије и окупирани и понижени српски народ у сопственим земљама. Ево више од једног века српске земље и народ воде српски квислинзи који се такмиче ко ће снажније и трајније да вуче у туђем јарму. Југословенски краљеви, регенти, намесници, маршали и последњи председници-срамотници радили су све на штету српског народа и његове економске, националне, верске и културне самобитности. Разорали су сваки сегмент српског националног и грађанског бића и његове културе: државотворност, слободу, националност, православност, језик, писмо, образовање, културу, уметност, породицу и интегритет личности. Данас то чине најсрамотније, по жељама наших непријатеља који су нас масовно убијали, а данас су њихови пријатељи и саветници. Извргавају руглу и подсмеху српску историју и њене светле гробове – речју, целокупну српску традицију и наслеђе.

Крајем прошлог века појавио се Бошко Обрадовић, са својим Дверјанима. Народу су јасно оријентисали стопама славних предака и истакли светионике свог политичког и културног деловања: духовно и државно јединство народа, домаћинско привређивање, обожење и здрава породица. За 25 година нису изневерили ни један идеал своје борбе. Дверјани борили су се за њих разумно, људски и интелектуално поштено у свом гласилу ”Двери српске”, са Бошком и на челу са омладинским Покрет ”Двери српске”. Наступали сте демократски срчано кроз институције друштва док вас гебелсовска пропаганда и квази-демократске (жуте) и лажне квази-напредне (лажне радикалне) власти нису сатанизовале. Ни пред тим најприземнијим блаћењем, и вас и поштених независних интелектуалаца и народа кога сте заступали, нисте посустали нити се уплашили претњи вама, вашим сарадницима и вашој породици, диктаторски тужби и казни. Разапињали су вас режимски медији (Данас су сви одреда режимски, у власништву ботова владајуће партије и криминалаца, сем неколико портала на интернету, попут истинољубивог, патриотског ”Србин.инфо”!). Покренули сте и издавачку кућу ”Catena mundi” која је само за две деценије постојања израсла у највећу издавачку кућу Срба. Више је урадила на публиковању капиталних дела српске историје и културе него све остале издавачке куће заједно у свим тзв. српским земљама. Борили сте се витешки речју, пером, часописом и књигама, а када сте морали и протестима и на улици и у парламенту.

Заједно са вама и ваш духовним оцем и свих српских мислећих патриота у матици и расејању, раноуснулим философом и књижевником Предрагом Драгићем Кијуком, и благословом владике канадског, организовали смо српску омладину у Канади у Удружење ”Косовски Завет” која је била и остала узор часног патриотског деловања српске младежи у расејању. И то су уништили жути квази-демократе и квази-напредни њихови настављачи. Укинули су нам Министарство за дијаспору. Никада нам нису дозволили да имамо своје представнике у Народној скупштини као други народи у окружењу српских земаља. Хвала вам за сванућа чија је света светлост неуништива. Она се назиру на крају нашег великог сна који сањамо вековима: да имамо слободну и нормалну државу. Имаћемо је када изградимо здраво друштво, слободних грађана које ће водити најмудрији и најетичнији људи праведници, као што је Бошко Обрадовић, а сместимо лажове, пљачкаше, криминалце и гангстере тамо где им је место у свим здравим друштвима.

Горди српски последњи срамотници, који су народ утамничили у егзистенцијални, културни, образовни, информативни мрак и све српско згњечили, осрамотили, разорили, покрали и издали, свлачећи све благо српских земаља у своје лоповске магазе, не знају јадници да је њихова наказна надувеност гордошћу само наизглед ’јабука , али изнутра трула, а споља лажном лепотом блешти’, како је писао ранохришћански свети човек Јован Лествичник.

Вас су прогласили фашистима последњи српски срамотници, блатећи вас свим оним што они јесу. Поступци и дела говоре све о човеку. Ако сте ви фашисти по својим поступцима и делима, онда јавно изјављујем да сам фашиста колико и ви јер све ваше ставове, поступке и дела ценим и прихватам. Ако смо ми фашисти, онда су последњи српски срамотници који диктатуром владају, фалсификују своје и туђе дипломе, доводе женске милоснице, анонимусе, на кључне позиције државе, претварају јавна информативна средства у своје разгласне станице, праведнике осуђују, а лопове, криминалце и убице држе на слободи, културним и друштвеним инжењерингом мењају српску свест народа у протестанску, непријатеље српског народа узимају за своје саветнике, запошљавају људе уценом да се прво учлане у њихову партију, образовану младеж терају из земље, а доводе исламске терористе да населе српске земље (отерали су нас, а не дају нам никакву шансу да се вратимо!), не чине ништа да се наталитет народа повећа, све што вреди у српским земљама распродају странцима и трпају у своје џепове, краду изборе… – онда су они, опет по поступцима и делима, збирни фашисти: и Хитлер, и Мусолини, и Франко, и Павелић, и Гебелс, и Химлер, и Геринг…

Драги Бошко, данас се борите животом, ви и ваш часни саборац Иван Костић. Штрајкујете глађу пред Народном скупштином злосрећне државе Србије, а полиција ненародног режима не да ни члановима ваших најужих породица да вам приђу. Чин стављања својих живота на жртвеник свог народа могу само непатворени трибуни народа: стамени, храбри људи, херојски подвижници и морални горостаси. Шта рећи за последње срамотнике који вас и све патриоте у српским земљама злостављају, него оно што им је Његош, најмудрија српска глава, давно рекао: ”трагови им смрде нечовјештвом”.

Хвала вам, драга браћо у Христу, за узвишеност ваше жртве. Монах Светогорац Митрофан (онај што је микрофилмовао целокупну библиотеку манастира Хиландара и отворио научни центар на Државном универзитету Охајо у Колумбус (САД) на коме данас студенти из читавог света изучавају српске књиге!) записао је следеће:

”Онај ко је спреман и за највећу жртву, највећу част и заслужује.

Онај ко је спреман на малу жртву, малу част и заслужује.

А онај који није спреман ни за какву жртву, никакву част и не заслужује”.

Овим чином, драги Бошко и Иване, ви заслужујете највећу част, али вас молимо, ми ваши саборци у борби за слободу, духовно и државно јединство народа, праотачку веру и домаћинску привреду и здраву породицу, да сачувате своје животе. Јер, ви сте неопходни вашој деци н, а нама нужно потребни у народним устанцима који су тек почели покличом и делом: ”Не дамо светиње”.

 

Радомир Батуран

Извор: Људи говоре – часопис за књижевност и културу