Овде смо да подржимо Двери, у име оних снага српског друштва које неки називају патриотска опозиција или патриотска интелигенција. Реч «патриотизам» изведена је од речи «патриа» – отаџбина. Наша отаџбина је Србија и залажемо се за напредовање Србије на свим пољима. То, уосталом, кажу сви. Али коме поклонити поверење?

      Демократски избори су више ствар поверења и историјског сећања, него обећања учесника. Пре више од двадесет година, 2000. године, социјалисти су изгубили народно поверење, због притиска западног фактора кроз десетогодишње ратове и санкције на српском народном простору и кроз завршни чин бомбардовања Србије, али и због неоправданог богаћења појединаца у такозваној транзицији праћеној корупцијом државног нивоа. Запад је био јак, Русија је била слаба. И поверење су добиле демократе. Али, за дванаест година своје власти, демократе су слепо следиле наређења евроунијатског мамона и глобалистичке хидре. Наши дојучерашњи непријатељи су напрасно постали пријатељи који нам штедро дају новац за трансформацију друштва у складу са њиховим протестантским принципима. Дошли смо до отимања Косова и Метохије, уништења српског привредног система, упропаштавања школа и факултета кроз ПЕПСИ реформе и болоњске трансформације, урушавања српске моралне вертикале. И управо због тога је народ 2012. године, уз велика очекивања, поклонио поверење напредњацима. Али, шта се десило? Још девет година је прошло и ту смо где смо били и раније. Шта се десило са обећањима и очекивањима, са поверењем? Евроунијатски мамон и глобалистичка хидра су постали још јачи, пропадање српске привреде, српског домаћина, радника, занатлије и индустријалца још дубље, морални суноврат још бржи. Институције државе и система су дискредитоване, судови одлучују на основу политичких уверења, исто тако се добијају и тендери, а главна државна телевизија је Пинк. А Косово и Метохија су постали још даљи.

Одакле отпор кампањи вакцинације? Због неповерења према власти, која за врхунске стручњаке у епидемиологији проглашава ветеринаре и паразитологе. Одакле протести због будуће девастације Јадра? Због неповерења према власти, која ставља интересе међународних корпорација, проглашене за интересе Србије, испред интереса српског сељака. Одакле протести против трансформације Београда (Београд на води, метро)? Због неповерења према власти која интересе корпоративног капитала и грађевинске мафије претпоставља интересима грађана Београда.

Али, геополитичке околности су се промениле. Запад је у неумитном опадању, управо због тога што се одрекао моралних хришћанских вредности и дао предност индивидуализацији и глобализацији, праву мањине над правом већине. А Русија је постала јача, Русија заснована управо на оним вредностима ка којима и ми тежимо: право и правда за све подједнако, са патриотским усмерењем државотворног народа.

Какву Србију желимо? Србију која се заснива на праву и моралу, на хришћанским, општељудским и српским вредностима. Србију која напредује јер има здравог и богатог сеоског домаћина који добро живи од свог мукотрпног рада, задовољног радника који не размишља шта ће деца сутра да једу, има ли стан и ауто и да ли си може приуштити годишњи одмор на грчком мору, богатог српског индустријалца који као велики српски добротвори ранијих времена значајан део својих прихода одваја за добробит својих радника и друштва у целини и поклања своме отачеству, интелектуалца који живот посвећује развоју науке и подмлатка не мислећи о напредовању на опортунистички начин, чиновника који поштује закон и право а не мишљење надређеног, многобројну и срећну породицу која представља стуб традиционалног друштва, и најзад власт која све ово подржава и унапређује.

Које политичке снаге се залажу за такво решење? Које снаге на данашњој српској политичкој сцени имају у програму очување Косова и Метохије у саставу Србије, партнерски али опрезан однос према евроунијатским и глобалистичким структурама одбацујући погрешан став «Европа нема алтернативу», подршку традиционалним вредностима породице и српске хришћанске вертикале? Које политичке снаге нису компромитоване деловањем у правцу отимања Косова и Метохије, уништавања српске просвете, упропаштавања сеоског домаћина, наметања протестантске индивидуалистичке идеологије и глобалистичког «права сексуалних мањина»? На нашој политичкој сцени, то су само Двери.

Обраћам вам се са предлогом да овог пута подржите Двери.

 

 

Проф. др Александар Липковски

Универзитет у Београду – Математички факултет