За Сајам књига у Београду појавила се нова, пета књига председника Српског покрета Двери, под насловом: „Где бежите“, у издању пиротске издавачке куће „ПИ-ПРЕС“, на чијем штанду се књига може наћи на Сајму књига. У питању су скупштински говори народног посланика Бошка Обрадовића у периоду 2016-2018.

Бошко Обрадовић ће разговарати са читаоцима и потписивати своје књиге на штанду „ПИ-ПРЕС“-а у првом прстену у хали 1 на Сајму књига у уторак од 14-16, петак од 16-18 и суботу од 12-14 часова.

У наставку доносимо извод из рецензије универзитетског професора др Дејана Мировића.

Бошко Обрадовић је као најбољи опозициони посланик у потпуности оправдао поверење бирача који су га изабрали. Ова књига његових говора у Народној скупштини то јасно показује. Бошко је храбро, јасно и аргументовано, бранио опозиционе и патриотске ставове у тренутку када је изгледало да је Вучићева власт несмењива. Читалац већ сада зна да није тако, али мора да има у виду и да Бошко Обрадовић има не мале заслуге за ту нову констатацију.

Читалац ће видети и да се Бошко Обрадовић у Народној скупштини бори против две владе, Александра Вучића и Ане Брнабић. Или против влада које ће у српској историји бити запамћене искључиво по de facto признању такозваног Косова или неселективном и срамном спровођењу Бриселског споразума и допунских споразума. Зато препоручујем читаоцу да посебно обрати пажњу на те делове књиге. Наравно, у књизи има и других интересантних тема. Заштита породичних вредности, право на приватност, критика безглавог задуживања код иностраних повериоца су само неке од њих.

Читалац ће видети и да Бошко Обрадовић има несвакидашњи говорнички дар и способност да одвоји битно од небитног. Иза тог говорничког дара стоји озбиљан рад и образовање, засновано на српском становишту његовог омиљеног професора и водећег српског интелектуалца Мила Ломпара са Филолошког факултета у Београду али и на идејама највећег српског писца Милоша Црњанског. Зато су трагикомични и малограђански били покушаји полуобразованих власти да карикирају Обрадовићеве наступе (по таквом једном покушају и књига носи име).

Бошко данас представља оно што је најбоље у Србији, патриотски опозициони глас народа који се не мири са предајом КиМ зарад безусловног ЕУ пута иза којег стоји клептоманија која има за узор режим Ђукановића у Подгорици. Коначно, књигу препоручујем и научним радницима јер је извор првог степена за разумевање ситуације у којој се Србија данас налази. Оно што је сигурно, књига ће бити вредно сведочанство и за историчаре који ће проучавати овај мрачни период у историји Србије, период у којем је Бошко Обрадовић био често глас разума у доминантном владајућем контексту који је ненормално прогласио за нормално, односно издају за врлину, а непоштење и лаж за добро и истину.

 

Проф. др Дејан Мировић