Колико год да смо причали, апеловали, писали, изјављивали, у ситуацију у којој се тренутно налазимо, никада није довољно поновити ту суштинску ствар политичког живота, која се огледа у чињеници, да су само слободни избори заправо избори. Све остало је фарса, све остало је ништа.

Учествовати на неким изборима, након којих би изнова, у Републичкој изборној комисији, своје гласове вадили из коверата, у којима би требало да буду само гласови Српске напредне странке, тј. Александра Вучића, било би у најмању руку глупо, неозбиљно и неодговорно и према самим нашим бирачима, али и према свима онима, који излазе на изборе и гласају својом вољом и својом главом. О медијској слободи, о присиљавању људи да гласају за одређену (СНС) политичку опцију, о претњама, уценама, физичким и другим притисцима, нема потребе више ни говорити. Исто као што ни сваки правни посао, уговор, акт, уколико није извршен на основу слободне воље, без заблуде, претње и сл., није важећи и не може производити правна дејства, тако и само гласање на изборима, уколико није учињено на основу слободне воље бирача, не може произвести никакве правне последице, поготово не оне које би Вучића опет довеле на власт. Стога смо, као Српски покрет Двери, заједно са нашим партнерима из Савеза за Србију, али и другим опозиционим политичким опцијама, који подржавају ову нашу идеју о бојкоту наредних избора, активно кренули у кампању, не би ли пробудили и освестили оне грађане који и даље верују да се на оваквим, намештеним изборима нешто може променити, али и да све наше присталице, симпатизере и гласаче позовемо да не изађу на ове изборе, док сами изборни услови не буду такви, да би и саме те изборе могли да окарактеришемо као фер и поштене, тачније, као ИЗБОРЕ.

Током наше кампање, која траје више од месец дана, обишли смо десетине градова, општина, села или варошица у читавој земљи, да би данас, свој протест “ПРОТИВ НЕНОРМАЛНОГ” исказали и у граду Београду, на градској општини Звездара. Намера нам је да обиђемо свако место у Србији, у буквалном смислу, те да од грађана наше земље затражимо подршку у нашој намери да се изборимо за слободу и за демократију. Александра Вучића ћемо сменити с власти на изборима, али ћемо се пре тога изборити за њих, што увелико чинимо самом овом кампањом “БОЈКОТ”. У том смислу, погрешна су мишљења оних који кажу: “овај ће владати још дуго, пет година, десет година…”- Неће он владати више уопште. Унутар његових редова и саме Српске напредне странке дешава се пропаст, хаос, немир, па и отворени сукоб између самих напредњака, како на локалним нивоима, тако и на централном- републичком. Но, ми ћемо засигурно убрзати његов пад својом кампањом, својим јединством, одлучношћу да променимо систем и поведемо грађане са собом у правцу изградње бољег друштва и боље Србије. Верујте ми, неће он још дуго.

Иван Грбић, председник ОО Двери Зваздара