Српски Покрет Двери - Лого
Search

По занимању сам официр и надам се да ми нећете замерати што ћу говорити као официр и историчар. Ратови су некада били другачији. Њих је карактерисала примена насиља, оружана борба, знало се ко су зараћене стране, знало се где је линија фронта. Они су се махом водили ради материјалних добра и освајања територија. Силници нису од тога одустали, само се променила методологија. Некада је то било војнички, а данас се то ради преко мултинационалних компанија, куповинама, подмићивањима итд…

      Данас је доминантан начин онај који смо некада звали тотални рат, а данас га зову хибридни. То је рат за систем вредности. Они који имају монопол над силом у свету закључили су да је много једноставније некога придобити за себе кроз разне друге облике него га физички уништавати јер то изазива отпор који не може да се контролише. Оно што је за нас важно јесте да препознамо да се ми тренутно налазимо у таквом рату и да је свако од нас учесник у том рату, као неко ко је нападнут и ко је у обавези да се брани.

Наша ситуација је посебно тешка јер имамо квинслишку власт у Србији. Она спроводи све налоге оних који су покушали војном силом 1999. да нас поробе, па нису успели или нису успели у мери у којој су желели. То можемо видети у сваком сегменту – „Рио Тинто“, однос према животној средини, а посебно у односу према Косову и Метохији за које су и паметнији од мене рекли „реци ми шта мислиш о КиМ и знаћу шта мислиш о свим другим ствраима“.

Дакле, налазимо се у борби. А када смо у борби потребни су нам БОРЦИ. И мени је драго да кампања за председничке изборе носи печат борца зато што нико као Двери није борац за српске интересе и вредности! Двери су у свом програму написале све оно што треба: око породице, домаће привреде и пољоприврде, просвете и све друго и тај програм је веома целовит и даје одговоре на свапитања која тражимо. И драго мије да је Бошко Обрадовић, као председнички кандидат, борац за све то. Чврсто ћу стати уз њега, јер се он у претходних 20 година доказао на том општем плану, а у последњих 10 година и као политичар који се бори за српске интересе. Потпуно је јасно да се у њега може имати поверење и да он то поверење неће изневерити.

У овом великом подухвати у које су се Двери упустиле, не само да смену ову корупмирану власт, већ да промени цео корумпирани систем, свако је позван да учествује и свако је потребан. У Србији нема никога ко је вишак, нема никога ко је безначајан, свако од нас – политичке странке, удружења грађана, и сваки поједница – мооже наћи место у овој борби. Позивам све да се у ту борбу укључе!

 

Пуковник мр Драган Крсмановић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: