Дешавања која су претходних дана узнемирила Србе, православне вернике у Црној Гори а и шире где год има Срба, очигледно нису пореметили односе Вучића и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића са Милом Ђукановићем. Изостала је оштра реакција државних органа према Влади Црне Горе, која је донела Закон о слободи вероисповести. И све то на велику штету православних верника у Црној Гори.

Министре Дачићу, да имате дозу државничке одговорности, морали сте реаговати, упутити протесну ноту држави Црној Гори, тражити да се спорни Закон стави ван снаге и обавесте Европске институције.

Дачићу, то што држава нема јединствену спољну политику за то сте Ви криви и нико други! Бошко Обрадовић је у скупштини Србије само скренуо пажњу на горући тренутни проблем са којим се суочава српски живаљ у Црној Гори, а на који наша власт не реагује.

Да ли сте Ви господине Дачићу као министар задужени да браните интересе државе Србије и њених грађана, Српске православне цркве и српског народа у дијаспори и расејању, или сте само прилепак Александра Вучића, који покрива тајне договоре Мила Ђукановића и његовог политичког брата близанца  Александра Вучића?

Раденко Мартић, председник ГрО Двери у Суботици

Фото: Танјуг – Зоран Жестић