Општина Звездара „удомљава“ своје функционере.

На седници Скупштине општине Звездара, њен председник, Александар Ерор предложио је, да се усвоји Одлука којом се одобрава Мирославу Мариновићу да истовремено са јавном функцијом члана Већа Градске општине Звездара може да обавља и други посао – Руководилац сектора за инфраструктуру и сервисе (главни систем инжењер), у ЈКП „Инфостан технологије“ Београд , ул. Данијелова бр. 33. “

Треба напоменути да Градска општина Звездара има максималан могући број чланова Већа, њих 13, и да оволики број већника није забележен од увођења вишестраначја до доласка СНС и Александра Вучића на власт. Од укупно 38 присутних одборника, 28 одборника је гласало за и сложило се да је већнику Мариновићу, задуженом за социјална питања у општини Звездара, „мало“ једна плата од преко 100.000, динара већ му треба омогућити још најмање толико месечних примања.

Ову срамну одлуку подржала је Српска радикална странка, која чини тајну већину и подржава СНС од пре неколико месеци, можда и дуже, када је настао сукоб СНС-а са Удружењем грађана Миријево која и даље званично суделује у власти иако се њени чланови из себи познатих “разлога“ не појављују у општини нити се одричу функција и плата.

Радикална странка је опет показала своје умеће и кооперативност , у стилу – „рачунања на нас“ увек и у сваком погледу па и у давању подршке СНС-у да задржи власти на Звездари. На жалост ни један, од преосталих присутних одборника међу којима су били одборници Странке модерне Србије (бивши чланови ДЈБ),  ДСС-а, неки новопечени одборници Шапићеве странке и других, није гласао против ове срамне одлуке.

Напомињемо да Српски Покрет ДВЕРИ НЕ УЧЕСТВУЈЕ У РАДУ Скупштине, јер не жели да даје легитимитет оваквим или још горим одлукама које у континуитету доноси владајућа већина у Скупштини ГО Звездара, а највећи број њих су  неповољне по грађане Звездаре и Београда.

 

Постављамо питања председнику општине, Милошу Игњатовићу:

 

Иста питања постављамо и директору ЈКП „Инфостан технологије“ и поред тога питамо га:

 

Питања има много али одговора од стране СНС нема. Да нема одговора, на то смо већ одавно навикли. Проблем је што нема одговорности вршиоца јавних функција а таквих је данас највише из редова функционера, чланова и симпатизера СНС-а.

Српски Покрет ДВЕРИ позива све грађане да коначно схвате да СНС на власти расипа будућност њихове деце и унучића, који у све већем броју напуштају Србију бежећи од свеопштег лудила у коме смо се нашли. Да ли је будућност у коју верујете та у којој ћете своју децу и унучиће виђати само преко вибера или скајпа? Сигурни смо да то нико нормалан не жели. Али, да би овај друштвени талог“ који је сада испливао на површину пао сви ми морамо да устанемо.

 

Радмила Васић,

члан ГО Двери и одборница у Скупштини општине Звездара