Српски Покрет Двери - Лого
Search

Без обзира на последња дешавања пред зградом РТС-а и режимски спин по питању мотива пре неки дан спроведене блокаде, евидентно је да нема другог начина којим би се уредништво јавног сервиса и његови ментори из власти приморали да проговоре и по коју истину.

У име осам година цензуре, у петак 13. децембра, у дану када је Београд посетила делегација Европског парламента како би са представницима власти разговарала о питању изборних услова, једини суштински опозициони блок спровео је осмочасовну блокаду упозорења ове телевизије.
Осам сати блокаде за осам година ћутње.
Попустиће, надамо се узалуд. Узалуд, јер не тако давно исти тај сервис, пар дана пре краја владавине Слободана Милошевића бесомучно је вршио режимску пропаганду. Гледајући архивске снимке дневника из 02.10.2000. губи се свака нада да ће репресивни режим Милошевићевог ратног министра информисања направити било какав уступак опозицији.

И овог пута ће као и онда РТС, иначе ударна песница режима, до последњег дана вршити најприземнију пропаганду у корист власти. И овог пута ће као и онда, кад све ово прође, а проћи ће, рећи: „Извините, морали смо.“ Е па господо драга, новинари, уредници, чланови РЕМ-а, нисте морали него сте хтели.

Хтели сте да на рачун истине, слободе и правде сачувате и унапредите своје позиције користећи привилегије које вам доноси овај фашисоидни режим. Кажете да ћутите јер имате децу?! Баш зато што имате децу и баш зато што осим ваше постоје и друга деца, зато за ваше ћутање постоји посебна врста одговорности. Нико вас и ништа те одговорности неће аболирати кад све ово прође, а проћи ће.

Никоме нећете моћи да објасните зашто сте немо гледали и спроводили наредбе надређених да кроз блато провлачите људе који мисле другачије. Нико неће имати разумевања за вашу прећутну и директну сагласност, за ваш избор да кријете и величате криминалце и издајнике који стајањем на страну власти добијају ново рухо, постају умивени, чисти и прихватљиви јавности док нове и неукаљане људе представљате за симбол и узрок свих недаћа као што то радите са нашим Покретом.

Али ма колико се трудили да активности Српског покрета Двери представите као насилне, антидржавне и противуставне и ви као и ваши ментори добро знате да ће се Србија, из блата у које сте нас гурнули, подићи само уз политику коју заступају и промовишу Двери и њен председник Бошко Обрадовић. Можда то нећемо бити ми али ће суштински напредак донети само та и таква политика. И ми се за то боримо.

Зато је поменута блокада упозорења само почетак. Ви само радите свој посао а ми нећемо стати! Нећемо стати док не ослободимо Србију и док вам не видимо леђа. У затворској колони. На жалост свих нас она ће бити подугачка, бројчано слична оној која је свакодневно на границама наше отаџбине.

А када тај тренутак дође, а доћи ће, када вас будемо ставили тамо где вам је по вашем избору и место, а ставићемо вас, колона на границама биће у супротном смеру, не у овом који сте грађанима Србије трасирали вашим главним изумом, такозваним „гастарбајтерским коридором“ у који улажете много ресурса и напора зарад очувања власти.

Додуше не задуго! Почело је!

Стефан-Вук Милановић, Председник ГрО Двери у Јагодини

 

Извор видео: Јутјуб pikemanSerbia

Извор фото: Истиномер

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: