Српски Покрет Двери - Лого
Search

Екстремисти нису демонстранти, већ Александар Вучић који руши државу на чије чело су га довели странци како би ампутирао Косово и Метохију

Данас, 8. јула, руска Дума одлучује о усвајању „Закона о супротстављању екстремистичком деловању“. Закон се према речима председника Думе, В. Володина, доноси ради „осигурања безбедности, заштите и учвршћивања нашег суверенитета“, па се, сходно таквом циљу, свако позивање на отуђење дела територије Русије у Закону изједначава са екстремизмом.

Закон се доноси по хитном поступку како би се додатно обезбедило поштовање нове уставне норме из чл. 67 Устава Русије, према којој се „забрањује деловање усмерено на отуђење дела територије Руске Федерације, а такође и позивање на такво деловање“. Иначе, ова уставна одредба се после изгласавања уставних промена нашла на спомен-плочи која је одмах постављена на Јужно-курилском острву Кунашир.

Из угла Закона који се данас доноси у руској Думи, а имајући у виду многобројне изјаве Александра Вучић да је спреман да отуђи територију Косова и Метохије, укључујући и последњу изјаву да „територијално питање није увек најважније“, Александар Вучић није ништа друго него опасни екстремиста! Од закључења неуставног Бриселског споразума 2013. године до данас, Александар Вучић је извршио низ кажњивих припремних радњи уклањања препрека за извршење кривичног дела угрожавања територијалне целине из чл. 307 Кривичног законика Републике Србије.

Речено јасно упућује на закључак да екстремисти нису демонстранти који свим облицима грађанске непослушности бране своју државу од велеиздаје и тираније, када је већ не бране ни Јавно тужилаштво ни Уставни суд, већ је екстремиста Александар Вучић који руши државу на чије чело су га довели странци како би ампутирао Косово и Метохију из састава Србије. Када полиција бруталним пребијањем народа брани уставорушитеља на власти, тада она није ништа друго него преторијанска гарда једног диктатора. Имајте то на уму ових дана, господо полицајци и жандари!

 

Извор: Стање ствари

фото: Владимир Живојиновић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: