Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović i Saša Radulović: Vlast opstruiše rad Narodne skupštine

Boško Obradović, predsednik Dveri, govorio je o skandalima i nasilju vlasti u poslednjim nedeljama pred beogradske izbore kao što su pretnje smrću koje su mu upućene nakon emisije sa Šešeljem, pretnje Saši Raduloviću, nasilje SNS aktivista na terenu i napad na poslanike Dveri i DJB u Batajnici i uništavanje promotivnog materijala.

Poslednji skandal je zabrana poslanicima Dveri i DJB da uzmu jednu od nekoliko praznih skupštinskih sala za razgovor sa svojim gostima, studentima Pravnog fakulteta zbog dolaska kandidata za odbornike liste SNS-a, Aje Jung koja niti je poslanik, niti ima neku javnu i državnu funkciju.


Predsednik Dveri je govorio i o opstrukciji rada Narodne skupštine od strane vlasti kroz kršenje poslovnika koji predviđa da redovno zasedanje počinje 1. marta, a vlast je sednicu zakazala tek za 6. mart, kada prođu beogradski izbori kako se ne bi čuo glas opozicije. Takođe su 32 tačke za tu sednicu stavili u dve tačke dnevnog reda kako bi opoziciji skratili vreme za raspravu.


„Osvrnuću se i na skandalozne izjave Aleksandra Vučića kojima je doveo u pitanje teritorijalni integritet naše države, kada je na sastanku sa Angelom Merkel  rekao da ćemo uskoro rešiti pitanje granica sa Kosovom čime je priznao nezavisnost takozvane države Kosovo.“ – upozorava Obradović koji je pomenuo vanredno i nenajavljeno gostovanje Aleksandra Vučića u prvom dnevniku RTS-a jutros.


„Pored najave da će priznati nezavisno Kosovo osvrnuo se na pitanje koje sam postavio o imovini porodice Vučić čija je vrednost procenjena na milion i 160 hiljada evra. Da li građani imaju pravo da znaju kako je on došao u posed ovih nekretnina?“ – istakao je Obradović, i dodao da je Vučić u Dnevniku pokrenuo i važno pitanje, pitanje porodičnog nasilja, iako ostaje nejasno zašto sada pokreće to pitanje, pošto je poznato da su supruge Siniše Malog i Marjana Rističevića prijavile nasilje u porodici, pa se postavlja pitanje da li se mislio na te slučaje?


Saša Radulović je ponovio da je na delu opet kršenje Poslovnika i opstrukcija od strane vlasti, jer je sednica zakazana tek za 6. mart, a 32 tačke su stavljene u 2 tačke dnevnog reda.


Radulović naglašava da ne postoji nijedan pravni mehanizam koji možemo da iskoristimo protiv ove prakse predsednice Narodne skupštine , jer se Upravni i Ustavni sud proglašavaju nenadležnim.


„Podneli smo inicijativu Ustavnom sudu da zabrani listi Milorada Radulovića učešće na izborima, ali se sud obrukao jer je utvrdio da ja nisam birač ni kandidat što je netačno. Ja imam biračko pravo u Beogradu i ja jesam kandidat.“ – istakao je  Radulović.


Radulović je uputio izvinjenje studentima Pravnog fakulteta koji su bili gosti poslaničkim grupama Dveri i Dosta je bilo u Skupštini, jer je poslaničkim grupama bio zabranjen ulazak u skupštinske sale, zbog posete  Aje Jung, koja nema nikakvu javnu funkciju, što je jasan pokazatelj kako se ova vlast ophodi prema mladim obrazovanim ljudima koji su budućnost naše zemlje.  Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: