Hronologija izbornog dana

U toku dana pratićemo dešavanja na biračkim mestima.

– BEOGRAD –

– 18:50 –  Krnjača – OŠ Zaga Malivuk – na tri biračka mesta članovi iz SNS vode duplu kontrolu, popisuju se brojevi iz biračkog spiska za sve koji glasaju. Naši kontrolori traže da se to ukloni, ali oni odbijaju. Potom naši kontrolori traže da se zove policija, ali predsednik odbora odbija. Rasprava i dalje traje


– 18:42 – BM 104 – Palilula – članovi BO SNS sada žele da idu u obilazak ljudi koji ne mogu da dođu na biračka mesta, po zakonu je to trebalo da se obavi do 13 časova.

– 18:01 – Na Banjici ispred OŠ Bora Stanković (BM od 2 do 9) aktivisti SNS nude ljudima novac da zaokruže broj 1 i daju im ljubičaste hemijske da sa njima obeleže listić

– 17:03 – Čemu služi opštinski sms servis koji plaćaju građani


– 15:39 – BM 18 – Voždovac – na BM ne rade UV lampe a glasanje teče

– 14:34 – BM 19 – Zvezdara – birač Stepa Petrović se žalio članovima BO da mu je na kućnu adresu stigao poziv za glasanje za fantomsku osobu Ivanu Petrović koja tu ne živi i ne zna se ko je ona. Na njegove žalbe član BO iz SNS ga je napao, pretio mu i rekao mu da mnogo priča. Policija koja je stajala ispred nije reagovala i rekli su mu da tek ujutru podnese krivičnu prijavu. 

– Nova informacija BM 66 – 14:30- Oterani naprednnjaci sa spiskovima ispred BM. Nastavlja se sa glasanjem.  – 12:15 – BM 66 – Mirijevo – Nakon što su naši članovi BO primetili da postoje nepravilnosti sa biračkim spiskovima usledili su napadi na njih i pokušaji fizičkog nasilja. Pozvana je policija i BM će verovatno biti zatvoreno.


– 14:00 – BM 31 – Palilula – Članovi BO iz SNS imaju blokčiće u koje prepisuju broj pod kojim je osoba koja je glasala zavedena u izvodu iz biračkog spiska. Ovakvu evidenciju vode na još nekim BM 

– 13:55 – Kod doma Vazduhoplovstva u Zemunu se isto dešava kao i kod OŠ „Svetozar Miletić“ 


– 13:40 – Jutros ispred OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu, iz prevoza pravo na glasanje


– 13:01 – U Zemunu putem poruka prete našim kontrolorima



– 12:27 – BM 15 – Palilula – članica BO iz Dveri videla dve osobe kako ispred BM dele listiće i nakon što je reagovala, verbalno su je napali članovi BO iz SNS. 


– 10:00 – Na biračka mesta dolaze čuvari koji rade za lažnu listu “ Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka“ – Radulović Milorad i predstavljaju se kod naših članova biračkog odbora kao kolege iz Dosta je bilo, govoreći im da idu kući, da odmore i da će oni preuzeti brigu o ispravnosti na izbornim mestima. Nekoliko članova biračkih odbora im je poverovalo, ali su ubrzo nakon intervencije naših koordinatora vraćeni na biračka mesta. 


– 9:38 – BM 26, 28, 29 – Palilula – Na biračkim mestima se deli humanitana pomoć


– 9:32 – BM 50 – Obrenovac – Predsednik biračkog odbora pokušao je da izbaci našeg člana biračkog odbora sa biračkog mesta, nakon intervencije naših koordinatora član je vraćen na biračko mesto.


– BOR – 

– 15:40 – SNS po spiskovima i organizovan prevoz minibusevima izvodi romsku populaciju na glasanje u Boru.



– 10:00 – Više desetina džipova sa Kosova pod kontrolom Srpske napredne stranke sinoć je krstarilo Borom, pokazujući svu bahatost i siledžijstvo vladajuće partije. 

Borska policija dobila je mnoštvo pritužbi građana na siledžijsku vožnju navedenih džipova, ali saobraćajna policija ne sme ili ima nalog da ne reaguje i isključi ova vozila iz saobraćaja.

Pozivamo građane Bora na mir i dostojanstvo, oni su danas u prilici da olovkom proteraju dzipove iz svog grada i tu priliku ne smeju da propuste! 



Informativna služba Dveri