Српски Покрет Двери - Лого
Search
Naš cilj je solidarnost i briga o svim društvenim slojevima

Briga o svim društvenim slojevima koji zahtevaju određenu vrstu pomoći mora da postane jedan od prioriteta Gradske uprave.

Solidarnost treba da postane naša svakodnevica, posebno u ovom vremenu velike besparice, ali istovremeno i u dobu u kome se izgubilo osećanje empatije prema bližnjem – istakla je Nevena Tomić, kandidat na listi Dosta je bilo i Dveri.


Ona smatra da buduća gradska vlast mora da uradi socijalnu kartu grada (poznavanje lokacija življenja najugroženijih ljudi, formiranje humanitarnog fonda, definisanje socijalno ugroženih kategorija prema postojećim standardima), zatim da posveti mnogo veću brigu ratnim veteranima, ratnim vojnim invalidima, izbeglicama i drugim ugroženim kategorijama koje su nepravedno potisnute na margine društva.


Gradska vlast mora mnogo aktivnije da radi na suzbijanju problema narkomanije (objedinjavanje neefikasnih kancelarija u jednu sa različitim programima, organizovanje savetovališta, veća saradnja sa policijom…), kao i da poveća brigu o penzionerima kroz osnivanje dnevnih centara za boravak starih lica i proširenje kapaciteta službe geronto-domaćica.


Lista Dosta je bilo i Dveri zalaže se za otvaranje centara za profesionalnu rehabilitaciju i edukaciju osoba sa invaliditetom, za pružanje stručne pomoći, obuku i podršku kroz radionice na nivou opština.Gro Dveri Beograd


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: