Obradović: Uspeh na beogradskim izborima biće za Dveri veliki i snažan motor razvoja

Srpski pokret Dveri proslavio je Krsnu slavu – Svetog Savu i 19 godina postojanja, proslavom u centrali pokreta u Beogradu, kao i u više gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Domaćin slave bio je organizacioni sekretar i član Predsedništva Dveri Zoran Pavlović, a proslavi prisustvovali su mnoge zvanice iz sveta politike, medija i drugih oblasti društvenog i javnog života.

„Dveri idu putem vere i Srpstva i ne pada im napamet da od tog puta odustanu“


PREDSEDNIK Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je večeras ocenio da će uspeh koji će Dveri ostvariti na beogradskim izborima biti „veliki i snažan motor razvoja“ čitavog pokreta.Foto Beta

Obradović je naveo da se Dveri koje su danas proslavile svoju slavu, Svetog Savu, i 19 godina postojanja, za martovske izbore za odbornike Skupštine Beograda pripremaju kao za svoj veliki korak napred.
„To je nov izazov pred našom Gradskom organizacijom i zato bih joj poželeo ozbiljan uspeh na beogradskim izborima, jer će to biti veliki iskorak i snažan motor razvoja čitavog našeg pokreta u 2018. godini“, rekao je Obradović.


„Iza nas je 19 godina od osnivanja, 15 godina tokom kojih smo se bavili raznim oblicima nevladinog rada, borbe za nacionalnu kulturu i društvena pitanja iz potpuno drugačijeg ugla hrišćanskog, svetosavskog, kosovskog, porodičnog ugla. Evo, već šest godina se bavimo i politikom, a poslednje dve godine smo registrovana politička stranka i parlamentarna politička organizacija“, naveo je on.
Dodao je da Dveri idu „putem vere i Srpstva“, i da im „ne pada napamet da od tog puta odustanu“.


Po rečima Obradovića, „nema lepše stvari za bilo kojeg Srbina od slavljenja Svetog Save jedinog istinskog oca naše nacije“.


„Smatramo da možemo čitav narod i državu zajedničkim radom i zajedničkim dobrim delom vratiti na istorijski pravi put“, rekao je Obradović na proslavi u stranačkim prostorijama.Pored brojnih pripadnika beogradske i opštinskih organizacija Dveri, proslavi Krsne slave Dveri – Svetog Save, prisustvovali su narodni poslanici Dveri Srđan Nogo, Marija Janjušević, Zoran Radojičić, članovi Predsedništva Dveri Marko Pušica,dr Nemanja Zarić, direktor Dveri, Slobodan Dimović, predsednik Dosta je bilo, Saša Radulović, prvi na listi za beogradske izbore „Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, Vojin Biljić , Dimitrije Majkić, generalni sekretar DJB, članovi Političkog saveta Dveri, dr Srđa Triković i Miroslav Krstić, direktor Instituta za evropske studije, dr Miša Đurković, direktor Centra za geostrateške studije, dr Dragana Trifković, novinari Đura Bilbija, Teša Tešanović, Marko Jeremić, Dejan Zlatanović,Dragana Dekić, kao i mnogi drugi prijatelji Dveri.


Član Predsedništva Dveri i organizacioni sekretar Zoran Pavlović je podsetio da su tu organizaciju pre 19 godina osnovala tri studenta i „Dveri su stigle 2012. godine da dobiju podršku 200.000 građana Srbije, 2016. poslanički klub, a sada se spremamo da u Beogradu izađemo na izbore sa šansama da ostvarimo ozbiljan rezultat“.


„Krenuli smo jednim putem koji je uzak put, ali uspeli smo tokom godina da ga malo proširimo, da se mi omasovimo i da poručimo ljudima da politika može da se vodi i na jedan drugačiji način. Da politika ne mora da bude nečasna rabota, da politika treba da bude i ona jeste sveta i uzvišena služba narodu i državi.“- istakao je Pavlović.
Beta/Informativna služba Srpskog pokreta Dveri