Novosti

Dveri Aranđelovac: Opštinska vlast nema viziju razvoja ali ni opoziciju u parlamentu

Dveri Aranđelovac: Opštinska vlast nema viziju razvoja ali ni opoziciju u parlamentu

Uvidom u rad Skupštine opštine Aranđelovac, a 23. sednica ovog doma je to potvrdila, pokazalo se činjenično stanje na koje Dveri već duže vremena ukazuju. Dve su vrlo uočljive stvari; prva, da opštinska vlast ne poseduje nikakvu viziju i ideju o napretku opštine Aranđelovac i druga, još poraznija, da opozicija takvoj jednoj vlasti u SO Aranđelovac ne postoji, odnosno da ne postoji nijedan istinski opozicioni odbornik.


U prilog tome govori i činjenica da, i pored dnevnog reda SO Aranđelovac koji sadrži bar desetak tačaka na svakoj sednici, ne postoji ozbiljna diskusija o vrlo bitnim faktorima vezanim za našu opštinu, pa tako iz sednice u sednicu one ne traju duže od sat i po ili dva vremena.


Imali smo priliku da vidimo i čujemo predsednika opštine koji pokušava da diskutuje o Planu detaljne regulacije parka Bukovičke banje, i iz njegovog izlaganja možemo zaključiti da, ili ne zna o čemu treba da govori, ili nešto krije. Šta god da je u pitanju, skandalozno je.


Srpski pokret Dveri to, nažalost, ne iznenađuje, s obzirom na način na koji opštinska vlast SNS-a funkcioniše već pet godina. A to je da nisu doveli nijednog investitora, da mladi sve više napuštaju Aranđelovac, da nema nikakve strategije razvoja turizma, privrede i poljoprivrede, već se sve radi stihijski od danas do sutra, da je biro za zapošljavanje kancelarija OO SNS-a ili aranđelovački narodni poslanik lično, da se kapitalni projekti, poput azila za pse ili rekonstrukcije glavne i ostalih najprometnijih ulica, samo prepisuju iz godine u godinu, a da od njih nema ništa, da su svi direktori u v.d. stanju, što znači da nisu birani po stručnosti i da su vrlo lako smenjivi, pa iz tog razloga bespogovorno izvršavaju zadatke koje im opštinska vlast ili narodni poslanik nametnu.


Poražavajuća je činjenica da, i pored takve vlasti, opozicija u SO Aranđelovac ne postoji! Postoji nekoliko odbornika koji sebe tako nazivaju, ali suštinski to nisu. To je posebno primetno na sednicama SO Aranđelovac kada čitaju pitanja samo reda radi i to ona koja im je neko unapred pripremio, kako se ne bi reklo da samo sede i ne rade baš ništa. Nažalost, ni to nas ne iznenađuje jer ništa drugo i ne možemo očekivati od onih koji odborničke mandate otimaju. Kada su bili u stanju da otmu odborničke mandate, sa razlogom se pitamo šta bi sutra uradili sa budžetom opštine, ukoliko, ne daj Bože, budu sa njim raspolagali?! Naravno, svesni smo činjenice da se to nikada neće dogoditi, što je dobro.


Dveri će uvek, kao i do sada delima, a ne rečima pokazivati da je interes opštine i svakog Aranđelovčanina iznad interesa bilo kakve partije ili tajkuna.


 -


Informativna služba Dveri u Aranđelovcu

Podeli vest: