Novosti

Dveri Beograd: Podržavamo Udružene sindikate Srbije „Sloga“ u borbi za pravdu

autobusi.net

Dveri Beograd: Podržavamo Udružene sindikate Srbije „Sloga“ u borbi za pravdu

Srpski pokret Dveri podržava Udružene sindikate Srbije „Sloga“ u nameri da se izbore za pravdu u Gradskom saobraćajnom preduzeću. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv generalnog direktora JKP GSP Beograd Željka Milkovića „zbog ometanja, sprečavanja sindikalnog i svako drugog udruživanja i delovanja sindikata Sloga u tom preduzeću“.


U saopštenju sindikata, navodi se da su od samog osnivanja, registracije i okupljanja članova Sloge među zaposlenima u GSP Beograd, sindikat i njegovi ovlašćeni predstavnici „na najgrublji način opstruirani, gde je direktor kao odgovorno lice ignorisao i bez odgovora ostavio sve obrazložene predloge sindikata, njegove zahteve i inicijative, vršio presiju prema zaposlenima da se ne učlanjuju u sindikat, kao i da se iščlane oni koji su već učlanjeni.“


 

(foto: Zorana Jeftić)


Podsetimo, Dveri su još u avgustu postavile više pitanja direktoru GSP, između ostalih i:

  • Da li je istina da su neadekvatno obezbeđena radna mesta, što veoma često izaziva povrede?
  • Da li je istina da vozači voze gotovo neispravne autobuse i da tehničke preglede vrše sami, neadekvatno?
  • Da li je istina da vozači rade po 6 dana nedeljno, više od 8 sati dnevno, suprotno Zakonu o radu?
  • Da li je tačno da služba zaštite na radu nije bila upoznata da se u garažama nalaze dizalice bez atesta koje nisu prošle proveru ispravnosti, pa samim tim ne bi smele ni da se koriste?
  • Da li je istina da GSP duguje sredstva Parking servisu i kakva je struktura tog duga?
  • Da li je istina da ovo preduzeće duguje NIS-u oko 100 miliona evra i da ih je ova kompanija obavestila da će im limitirati isporuku goriva posle septembra?


Naravno, nismo dobili odgovore. Dveri će i dalje nastaviti da se raspituju za uslove rada u gradskim službama i funkcionisanje sistema vlasti u Beogradu. Nastavićemo da upoznajemo građane sa svim problemima za koje je odgovorna naprednjačka vlast, uvereni da će na narednim gradskim izborima doći do smene nesposobnih.Gradska organizacija Dveri Beograd


Podeli vest: