Novosti

Dveri Beograd: Podržavamo Udružene sindikate Srbije „Sloga“ u borbi za pravdu

autobusi.net

Dveri Beograd: Podržavamo Udružene sindikate Srbije „Sloga“ u borbi za pravdu

Srpski pokret Dveri podržava Udružene sindikate Srbije „Sloga“ u nameri da se izbore za pravdu u Gradskom saobraćajnom preduzeću. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv generalnog direktora JKP GSP Beograd Željka Milkovića „zbog ometanja, sprečavanja sindikalnog i svako drugog udruživanja i delovanja sindikata Sloga u tom preduzeću“.


U saopštenju sindikata, navodi se da su od samog osnivanja, registracije i okupljanja članova Sloge među zaposlenima u GSP Beograd, sindikat i njegovi ovlašćeni predstavnici „na najgrublji način opstruirani, gde je direktor kao odgovorno lice ignorisao i bez odgovora ostavio sve obrazložene predloge sindikata, njegove zahteve i inicijative, vršio presiju prema zaposlenima da se ne učlanjuju u sindikat, kao i da se iščlane oni koji su već učlanjeni.“


 

(foto: Zorana Jeftić)


Podsetimo, Dveri su još u avgustu postavile više pitanja direktoru GSP, između ostalih i:

  • Da li je istina da su neadekvatno obezbeđena radna mesta, što veoma često izaziva povrede?
  • Da li je istina da vozači voze gotovo neispravne autobuse i da tehničke preglede vrše sami, neadekvatno?
  • Da li je istina da vozači rade po 6 dana nedeljno, više od 8 sati dnevno, suprotno Zakonu o radu?
  • Da li je tačno da služba zaštite na radu nije bila upoznata da se u garažama nalaze dizalice bez atesta koje nisu prošle proveru ispravnosti, pa samim tim ne bi smele ni da se koriste?
  • Da li je istina da GSP duguje sredstva Parking servisu i kakva je struktura tog duga?
  • Da li je istina da ovo preduzeće duguje NIS-u oko 100 miliona evra i da ih je ova kompanija obavestila da će im limitirati isporuku goriva posle septembra?


Naravno, nismo dobili odgovore. Dveri će i dalje nastaviti da se raspituju za uslove rada u gradskim službama i funkcionisanje sistema vlasti u Beogradu. Nastavićemo da upoznajemo građane sa svim problemima za koje je odgovorna naprednjačka vlast, uvereni da će na narednim gradskim izborima doći do smene nesposobnih.Gradska organizacija Dveri Beograd


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.