Novosti

Obradović: Ministar poljoprivrede je priznao da radi za tajkune i strance

Obradović: Ministar poljoprivrede je priznao da radi za tajkune i strance

O zakonu o poljoprivrednom zemljištu nije bila ni jedna javna rasprava. Nije bio ni raspisan referendum da se vidi raspoloženje naroda, niti je postojala želja da se preogovara sa Briselom o SSP-u, što su radile sve zemlje na putu ulaska u EU - rekao je Obradović.

„Ova Vlada radi sve u interesu stranaca, dok su građani Srbije za ovu vlast nebitni.

To je čak i sam ministar priznao kada je rekao da oni ovo rade kako bi mogli da otvore konkurenciju na tržištu da bi domaćim tajkunima stranci mogli da budu konkurenti. Dakle, umesto da su sa jedne strane uhapsili domaće tajkune, poslali ih u zatvor, oduzeli im nezakonito stečenu imovinu u pljačkaškim privatizacijama i sva sredstva države preusmerili ka domaćoj privredi i poljoprivredi, a posbeno u ovako teškim godinama za srpsko selo, oni brinu samo kako da ispoštuju EU zarad opstanka na vlasti“ – rekao je Obradović.

Predsednik Dveri je istakao da je neviđeni skandal da u obrazloženju stoji da država Srbija obezbeđuje sigurnost da državljani EU imaju ista prava kao državljani Srbije u kupovini nepokretnosti u Srbiji.

„Da li je briga ove Vlade zaštita interesa državljana EU ili građana Srbije, a naše selo su ove godine pogodile elementarne nepogode i država nije pružila nikakvu pomoć i podršku ?“ – zaključio je Boško Obradović.Informativna služba Dveri

Podeli vest: