Novosti

Prijepolje: Novac otišao medijima bliskim SNS-u

Flickr

Prijepolje: Novac otišao medijima bliskim SNS-u

Prethodnih dana je opštinska vlast u Prijepolju odlučila da dodeli novopazarskoj televiziji „Sandžak“ i pribojskoj televiziji „Priboj“ po 1.925.000 dinara iz budžeta opštine Prijepolje, što znači, da su ove dve medijske kuće, koje inače nisu iz Prijepolja, dobile od građana Prijepolja, skoro 4 miliona dinara.


Dveri nemaju ništa protiv medija pa ni protiv ova dva, kada profesionalno obavljaju svoj posao. Problem nastaje kad se mediji otvoreno stavljaju u službu vladajućih struktura, a pritom su još i debelo plaćeni narodnim parama.


Upitno je po čemu se istakla TV „Sandžak“ i čime je zadužila Prijepoljce, kada se ista televizija ne emituje na teritoriji opštine Prijepolje, osim po tome što, gotovo svakodnevno, emituje rijaliti intervjue dveju političkih „zvezda“, Milana Gačevića i Samira Tandira, od kojih je prva, po svemu sudeći, na zalasku svoje političke karijere, a druga, za skidanje ahmedije, tek očekuje satisfakciju kroz politički uspon?


Postavlja se i pitanje da li su u ovu sumu uključena obavezna i besplatna gostovanja funkcionera iz vladajuće garniture i da li novcem građana Prijepolja, vlast plaća ličnu promociju?


Ovo je još jedna u nizu podvala građanima i zloupotreba njihovog novca koji treba da se koristi za njihove potrebe a ne za ostvarivanje interesa, kao bajagi privatnih, a u stvari, režimskih medija.


Dveri ukazuju na činjenicu da su, u ovom slučaju, primenjeni, u najmanju ruku, tendencioznost i dvostruki aršini pri odlučivanju o raspodeli finansijskih sredstava namenjenih medijima.


Žalosno je što danas, pojedini mediji predstavljaju PI-AR službe vladajućih političkih partija; u ovom slučaju organa lokalne vlasti u Prijepolju. Na dobrom smo putu da naše društvo zaboravi kako izgleda nezavisno novinarstvo.


Neće nas začuditi i ako u narednom periodu po nečijem nalogu novac za potrebe lokalnih medija bude na volšeban način dodeljen TV „Pink“ i dnevnim listovima „Informer“ i „Srpski telegraf“ !?


Pametnome dosta...


 


Informativna služba OO Dveri u PrijepoljuPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.