Српски Покрет Двери - Лого
Search
Glasnik porodične Srbije br. 5 – specijal o protestu

Poštovani prijatelji, predstavljamo vam peti vanredni broj Glasnika porodične Srbije.


Protest koji je Srpski pokret Dveri, zajedno sa Zdravom Srbijom i US Sloga organizovao u Beogradu 16. septembra 2017, pokazao je dve stvari.


Prvo, postoji volja i energija da se patriotske opozicione snage udruže oko zajedničkog cilja. Nakon ovog protesta svima je jasno da se stvara nova opozicija koja će srušiti Vučića i upravo zbog toga su organizatori protesta izloženi medijskom linču i satanizaciji.


Drugo, ovaj protest je ogolio stanje medija u Srbiji. Nakon što su svi mediji požurili da objave i osude izrežiranu vest o nasilju nad novinarkama Pinka, a nisu niti jednog trenutka izvestili stranu šta se zapravo desilo, postalo je do kraja jasno u kakvom medijskom mraku živimo i protiv čega se moramo boriti. Mi nećemo odustati od svojih zahteva jer slobodne izbore možemo imati samo ako su nam i mediji slobodni.


Sam protest je trajao nešto više od 6 sati. Počeo je sa performansom ispred zgrade TV Pink u 14 časova, nastavio se okupljanjem naroda i protestom ispred Vlade Srbije u 16 časova, nakon čega je usledila protestna šetnja centralnim beogradskim ulicama. Protest je završen mirno oko 20 časova ispred RTS.


Ovde možete preuzeti peti specijalni broj Glasnika Dveri u PDF-u.


Glavni i odgovorni urednik  Zoran Pavlović


 


Ovde ispod možete onlajn da čitate, ili ako želite možete otvoriti uvećano Glasnik br. 5 u novom prozoru.


(Napomena: ugasite reklamu i povećajte na celostranični pregled knjige, zatim možete duplim klikom da zumirate pregled.)


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: