Boško Obradović otkriva novu ogromnu aferu u Vladi Srbije

Gost medijske kuće „Centar” u emisiji „Intervju”, koju vodi i uređuje Dejan Petar Zlatanović, bio je predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

Tema emisija je bila nova afera falsifikovanih diploma i doktorata koju poseduju visoki činovnici Vlade Srbije.


„Već nekoliko meseci vodim bitku da stanemo na put kupljenim diplomama i lažnim doktoratima. I kako se sve više bavim ovom temom toliko pronalazim sve više nove i nove afere i informacija koje govore kolika je ta kriminalna hobotnica prodaje i kupovine doktorata zapravo premrežila čitavo naše društvo i uvukla se u sam vrh aktuelne vlasti”, u emisiji je rekao predsednik SP Dveri, Boško Obradović obrazlažući zašto je u ponedeljak, 16. 09. ispred Vlade Srbije, a u utorak 17. 09., u Skupštini Srbije, držao vanredne konferencije za medije.


Obradović je dalje podsetio da je već dokazao da je potpredsednik Vlade Srbije i ministar policije, Nebojša Stefanović, kupio i falsifikovao svoju osnovnu fakultetsku diplomu, odnosno da nema praktično završen fakultet, a zatim otkrio nove detalje afere kupljenih i falsifikovanih fakultetskih diploma i doktorata dobijenih na privatnim univerzitetima u Srbiji:


„Naime, da bi ministar Nebojša Stefanović nastavio svoje postdiplomske studije on je morao da prođe odgovarajuću komisiju na Univerzitetu „Megatrend”. Dva člana te komisije, koji su omogućili Nebojši Stefanoviću da nastavi postdiplomske studije, da postane magistar i doktor nauka, danas su u samom vrhu Ministarstva prosvete.


Jedna od njih, koja je bila i predsednik te komisije, Ana Miličević Langović, danas je državni sekretar Ministarstva prosvete. I sama ima doktorsku titula koju je stekla dok „Megatrend” nije imao akreditovane doktorske studije. Inače, ministar prosvete, Mladen Šarčević je sve te lažne doktore nauka sa tih neakreditovanih fakulteta zakonskim izmenama priznao kao važeće doktore nauka, da bi omogućio svojim saradnicima da legalizuju svoja nelegalno stečena doktorska zvanja, koja su bila krajne sporna.”, istakao je lider SP Dveri, Boško Obradović, dodajući da je u pomenutim spornim radnjama uključena i Tatjana Cvetkovski, kuma Ana Miličević Langović, koja je profesor na „Megatrendu” i član te sporne komisije koja je omogućila Nebojši Stefanoviću nastavak postdiplomskih studija, a koja je danas i pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i član Nacionalnog akreditacionog tela za proveru kvaliteta visokog obrazovanja:


„Znači, dva člana te komisije, za ocenu podobnosti kandidata za postdiplomske studije Nebojše Stefanovića, koji su znali da je njegova diploma falš, omogućili su da uprkos tome dalje nastavi studije na univerzitetu „Megatrend” i postane lažni doktor nauka, danas su u samo vrhu Ministarstva prosvete”, zaključio je prvi čovek Dveri, Obradović .


A šta je o ostalim falsifikovanim fakultetskim diplomama i lažnim doktoratima, koje imaju najviši državni funkcioneri u Srbiji, rekao narodni poslanik Boško Obradović, pogledajte u ostalom delu intervjua u video klipu, pa sami donesite o svemu svoj zaključak.Izvor: Srbin.info