Гости емисије „Утисак недеље“ код Оље Бећковић били су професорка у пензији и чланица политичког савета Покрета слободних грађана Србијанка Турајлић, позоришна редитељка Милица Краљ и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

[ngg src=“galleries“ ids=“214″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

– Поред седам, осам килограма, изгубио сам и илузије да ће се нешто променити што се тиче изборних услова и демократије у Србији. Имао сам времена да извучем поуке и да боље сагледам и себе и друге, да се прочистим са духовне и хришћанске стране. Поред основног мотива да се солидаришем са професором Шеварлићем са захтевом за очување Косова и Метохије у саставу Србије, желео сам да смирим себе, а онда и да образложим свој вапај јер сам схватио да сам почео да мрзим и то је био тренутак да се зауставим и преиспитам начин борбе против актуелне власти. Посланички мандат сам завршио како сам и почео, одбраном Устава. Почео сам оне ноћи када сам спречавао да се деси изборна крађа, а завршио сам на степеништу у одбрани демократије – рекао је Обрадовић на почетку емисије.

Бошко Обрадовић је додао да осим што су га подржавали саборци из опозиције, подржао га је и велики број политичких неистомишљеника.

– Осећам обавезу према свему томе и треба да идемо ка дијалогу унутар опозиције и унутар јавности. Моја полазна основа је то да смо ми из Двери другачији. Ми смо конзервативна, патриотска, али хришћанско-демократска опција. Грађанска јавност мора да прихвати хришћанско-демократску опцију. Наша опција постоји у свакој европској земљи и ми као такви морамо да будемо гарант демократских вредности, права других на сопствено мишљење и изражавање. Гарантујемо поштовање Устава, демократију, слободу медија и слободу избора – казао је лидер Двери.

Цео „Утисак недеље“ можете погледати овде: