Марија Јањушевић, народни посланик Двери гостовала је јутрос на ТВ Прва на тему Женске парламентарне мреже и том приликом покренула и многа друга питања попут штрајка у Пошти, Крушика и нерасветљене смрти Станике Глигоријевић.

„Ако ја не предложим да та скупштина почне минутом ћутања за Станику Глигоријевић која је убијена и за коју се и дан данас не зна ко је усмртио очигледно својом бахатошћу, неће имати ко“ – одговорила је Јањушевић на питање да ли ће присуствовати састанку под називом „Не у мом парламенту“ Женске парламентарне мреже, иако као опозициони посланик бојкотује рад парламента.

Јањушевић је истакла да опозиција бојкотује парламент, али не бојкотује народ. „Ми смо све време на терену. Ви ћете погледавши моје обраћање јавности приметити да сам веома доследна када причам о Станики Глигоријевић, али сада имамо и далеко важније афере, попут ове са Крушиком, са лажним дипломама. Дакле не можемо да дозволимо да поново жене буду злоупотребљене као параван за неке заиста катастрофалне ствари.“ – рекла је она.

На нападе Марије Обрадовић, потпредседнице СНС, да се Двери не брину довољно о положају жена Јањушевић је рекла: „Ево жене у Бору се боре за своју децу да могу да дишу здрав ваздух. Јел сте их подржали? Питање је да ли жене живе боље од како сте Ви дошли, а не живи нико боље, ни жене.“

 

 

Извор: Прва