Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović i Zelenović o Sporazumu sa narodom i Asocijaciji slobodnih odbornika

Lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović i Nebojša Zelenović odgovarali su uživo preko Fejsbuka na pitanja gledalaca, u sklopu druge emisije Saveza za Srbiju u kojoj možete čuti sve ono što ne možete na nacionalnim frekvencijama.

Lider Dveri Boško Obradović odgovorio je na pitanje kakav je njegov utisak i kakve su bile reakcije građana ove subote, s obzirom na to da su lideri Saveza za Srbiju a protestu u Beogradu delili Sporazum sa narodom i građani su imali priliku da taj sporazum potpišu, a jedan potpisan primerak ostave u za to predviđene kutije.


„Mislim da je prošla subota bila izuzetno važna što se tiče naše zajedničke borbe za smenu aktuelne vlasti, jer se tada desio vrlo otvoren susret između lidera opozicije i građana i da smo po prvi put zaista imali vrlo direktnu komunikaciju. Mi smo kao lideri delili taj predlog Sporazuma sa narodom, zajedno sa svim ostalim potpisnicima predloga, a tu ima i onih koji nisu deo Saveza za Srbiju. To je finale svega onoga što se dešava već mesecima unazad, a to je ujedinjenje opozicije i kompletne opozicione javnosti u borbi protiv ove vlasti. Sporazum se narodom je postao naš zajednički plan i program svih 60 opština i gradova gde se nedeljama unazad održavaju protesti“, rekao je Obradović.


Druga važno pitanje ticalo se osnivanja Asocijacije slobodnih odbornika koje je predviđeno za predstojeću subotu. Opozicioni odbornici širom Srbije u skladu sa Sporazumom sa narodom napuštaju lokalne skupštine i priključuju se ovoj Asocijaciji.


Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i lider Zajedno za Srbiju, rekao je da je Asocijacija slobodnih odbornika nastala iz potrebe ljudi koji su direktni predstavnici građana u lokalnim parlamentima da na isti način zastupaju interese svojih sugrađana i da na isti način ukazuju na probleme sa kojima se njihove lokalne samouprave susreću. Takođe, nastala je kao suštinska potreba da se sugrađani zaštite od centralizacije Srbije i od ovog nesretnog režima koji upropašćuje lokalne samouprave.


„Asocijacija slobodnih odbornika će se formirati 23. februara u opštini Stari grad u Beogradu u 16 časova. Nakon toga, svi slobodni odbornici Srbije, kojih ima negde oko 400, pridružiće se protestnoj šetnji da pokažu koliko je važno da u ovoj našoj zajedničkoj borbi za normalnu Srbiju budemo ujedinjeni“, rekao je Zelenović.


Obradović i Zelenović su zatim nastavili da odgovaraju na pitanja koja su uživo postavljali građani, a koja su se ticala društveno-političke situacije u zemlji, kao i međusobne saradnje članica Saveza za Srbiju.

 


Izvor: Savez za Srbiju


Emisiju u celosti pogledajte u video prilogu:

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: