Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Nema mesta povlačenju, ćutanju i kukavičluku

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je u Novom danu da u pokretu ne mogu biti zadovoljni postignutim rezultatom na beogradskim izborima, ali ističe da to i nije toliko loš rezultat ako se uzme u obzir da su bili peti od ukupno 24 liste koje su učestvovale na izborima.

Odgovarajući na pitanje o ličnoj odgovornosti, on je rekao da oseća odgovornost za postignut rezultat i da je na Glavnom odboru Dveri ponudio ostavku.


Ipak, dodaje Obradović, Dveri očito moraju nešto da menjaju.


„Pokrenuo sam niz kadrovskih, programskih i organizacionih promena. Moja ideja je da se predsednik Dveri bavi unutrašnjom reorganizacijom pokreta, a da se pored mene intenzivnije u medijskom nastupu pojave nova lica“, rekao je Obradović.


On je ponovio da izbori nisu bili regularni i istakao da opozicija mora zajednički da reši pitanje izbornih uslova.


„Pitanje kakvi su nam birački spiskovi, stanje u medijima… Mislim da na neregularne izbore više nema smisla izlaziti. Nešto moramo da promenimo“, rekao je on.


Komentarišući svoje postupke, između ostalog i to što je Aleksandra Martinovića gađao kompjuterskim mišem, kaže da postoje dva Boška Obradovića – jedan kog su napravili mediji pod kontrolom vlasti, a da je drugi pravi Boško Obradović.


„Pokazao sam zube aktuelnom naprednjačkom režimu. Možda se ne slažu svi da je to način kako se treba boriti. Ja sam dao svoj maksimum, ali moramo da nastavimo da se borimo. Nema mesta povlačenju, ćutanju i kukavičluku“, poručio je Obradović.


 

Vrhunac pritisaka u vezi sa Kosovom

Kad je reč o problemu Kosova, Obradović ističe da nijednom državniku Srbije nije bilo lako u poslednjih 30 godina.


„Svi su trpeli neke vrste zapadnih pritisaka. Mi u ovom trenutku trpimo vrhunac pritisaka određenih zapadnih zemalja da priznamo lažnu državu Kosovo. Vlast je pod strahovitim pritiskom da, na putu u EU, potpiše pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo koji njima otvara put u UN čime zaokružuju svoju nezavisnost“, smatra Obradović.


Ocenjuje da je aktuelna vlast ušla u gotovo bezizlaznu situaciju.


„Oni su očito nešto obećali određenim zapadnim centrima moći kad su ih doveli na vlast 2012. godine“, kaže on.


Obradović tvrdi i da ne bi dozvolio ponižavanje Srbije sa avanturističkom idejom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.


„Jasno je bilo da će specijalne jedinice lažne države Kosovo reagovati. Ko je radio bezbednosnu procenu treba da podnese ostavku. Najopasnije je to što je onaj ko je poslao Đurića doneo odluku bez službi bezbednosti, kao političku odluku. Samim tim on snosi odgovornost jer nije tamo ponižen samo Marko Đurić, ponižena je i Srbija“, kaže Đurić.


On ocenjuje da ako nemate kontrameru to znači da imate neki dogovor.


„Šta je kontramera – da prekinete lažni pregovarački proces u Briselu, poništite antiustavne briselske sporazume, da se vratite na Rezoluciju 1244, da tražite hitnu sednicu Saveta bezbednosti, da iznova tražite saveznike u Rusiji, Kini i drugim zemljama poput Španije“, zaključuje Obradović.


 

Izvor: N1infoБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: