Српски Покрет Двери - Лого
Search

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да ће наставити штрајк глађу пред Домом Народне Скупштине Србије и поновио захтев да власт и опозиција почну искрен дијалог и зауставе атмосферу мржње и насиља у друштву.

– Ево Уставни суд може лако да разреши ову ситуацији: само да поступи по Уставу и одложи ове изборе који не само што нису демократски и што се настављају по другачијим законима од оних по којима су расписани, већ су и здравствено ризични за становништво – рекао је Обрадовић за Н1.
Он је додао да не жели штрајком глађу да изврши самоубиство и да није ту да би претио и уцењивао, већ да апелује и преклиње да се не понове сцене које су синоћ виђене испред Скупштине.

Обрадовић сматра да председник Србије Александар Вучић својим изјавама „показује да тврдоглаво наставља путем сукоба: од упада активиста у зграде и паљења бакљи“, до синоћног, како је рекао, „фестивала мржње“ и „атмосфере грађанског рата“.
Обрадовић је поновио да бојкот избора није никад био циљ, већ покушај да се дође до бољих изборних услова, и да би, ако постоји воља за дијалогом и бољом атмосфером у друштву, сви могли да учествују на изборима на јесен.

Додао је да до сада део опозиције није учествовао у разговорима са Вучићем зато што, како је оценио, Вучићев позив на дијалог није никада био искрен.

 

Бошко Обрадовић

народни посланик и председник Двери 

Извор: Директно

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: