Милован Јаковљевић након хапшења за портал ИнфоЛИГУ

Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела петнаест особа које су учествовале у инциденту испред Скупштине, саопштио је министар Небојша Стефановић. Међу њима је и потпредседник Српског покрета Двери, Милован Јаковљевић, који је за портал ИнфоЛИГА рекао да осим вербалног дуела са неистомишљеницима, другог сукоба није било па му није јасно зашто су ухапшени јер сматра да никога нису угрожавали.

– Када је човек  достојанствен и заступа идеје у које верује нема чега да се плаши. Ја мислим да радимо добру ствар за Србију, за нашу децу и нећемо одустати. Окупили смо се јер желимо да спречимо противуставна дешавања у Скупштини. Они желе да усвоје Закон о изборним радњама који ће дискредитовати део странака и грађана јер у оваквим условима неће моћи да се спроведу поштени избори. Кампања је скраћена, прикупљање потписа треба да се ради на социјалној дистанци, уз поштовање мера, ношење маски, рукавица и томе слично, због корона вируса. Како су они скупљали потписе буквално пре увођења ванредног стања, а знамо да је и тада имало заражених, а сада желе да легализују одлуке које ће готово онемогућити другим странкама да се кандидују за изборе.

Двери не може нико да гази и ми дижемо глас против обесмишљености државе и институција. Организоваћемо протестну вожњу  аутомобилима, тракторима, камионима у знак бунта и надамо се да ће нас бити у великом броју. – рекао је за ИнфоЛИГУ, потпредседник Двери, Милован Јаковљевић.

Извор: ИнфоЛИГА