Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да „Јовањица“ представља слику државе која се „директно бави криминалом и корупцијом.

     Обрадовић је на скупу у Крагујевцу казао да је шеф обезбеђења “Јовањице” био активни пуковник полиције и додао да то значи да је полиција све време знала да се у “Јовањици” гаји марихуана и додао да је тај податак изнео у својој новој књизи “Криминални кругови”.

Према његовим речима, опозиција у Србији нема посла са политичким противницима него са политичком мафијом која влада земљом.

“Имамо посла са људима који се у овом тренутку баве са три највеће криминалне делатности на свету – трговином оружјем, трговином дрогом и трговином људима односно кријумчарењем миграната иза чега такође стоји врх актуелне власти Српске напредне странке”, рекао је Обрадовић.

Лидер Двери је навео да тужилаштво ћути, да “у фиокама крије највеће афере од Савамале, преко ‘хеликоптера’, убиства Оливера Ивановића и Станике Глигоријевић на наплатној рампи у Дољевцу, трговине оружјем у ‘Крушику’ до трговине дрогом у ‘Јовањици’ “, као и на афере министра здравља Златибора Лончара и његове припадности Земунском клану и “заборављених афера ‘Кофер’ и ‘Банана’ министра спољних послова Ивице Дачића.

Обрадовић је казао да грађани треба да буду свесни да од ћутања, кукања, повлачења и твитовања – нема ништа.

“Морамо да користимо све демократске методе као што су протести, демонстрације и грађанска непослушност, бојкот избора у борби против ове недемократске и криминалне власти”, навео је он и додао да “никога неће молити за дијалог”.

Додао је да ће Двери као ванпарламентарни чиниоци наставити да се боре за слободне и поштене изборе и да “сви ти криминалци и лопови заврше у затвору и да након политичких промена коначно, после 30 година, добијемо истинско независно правосуђе”.

Обрадовић је позвао грађане да у недељу 21. јуна остану код куће и не излазе на “лажне, недемократске и противуставне изборе” који су постали и озбиљан ризик по здравље становништва јер је пандемија и даље у пуном јеку.

Он је позвао Уставни суд Србије да озбиљно размотри све иницијативе за оцену уставности наставка изборног процеса јер су ови избори “апсолутно противуставни”.

“Нити у једној светској демократији није забележено да избори буду започети по једним изборним правилима пре пандемије, а да се сада настављају по другим после окончања ванредног стања“ казао је Обрадовић.

Према његовим речима, власт је променила два најважнија изборна закона 40 дана пре одржавања избора, “у сред изборног циклуса”.

“То је довољан разлог да Уставни суд Србије поништи ове изборе, да власт и опозиција седну за преговарачки сто, да договоримо нови термин избора до краја године и, наравно, договоримо услове да избори заиста буду слободни и поштени” рекао је Обрадовић.

Према њеним речима, странке које бојкотују изборе неће признати резултате избора 21. јуна, “као ни будућу власт, скупштину, владу и њихове одлуке”.

“Аутоматски ћемо тражити нове изборе на свим нивоима“ рекао је Обрадовић.

Он је казао властима да одговоре на позив председника Српске академије наука и уметности Владимира Костића на дијалог у Србији.

 

Извор: Бета