Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović za Kurir: Ana Brnabić je neznalica ili strani agent

Srbija i nema predsednika Vlade, a njena izjava o kosovskim Srbima je skandal, jer oni ne mogu biti manjina u svojoj državi, već samo u dijaspori.

Boško Obradović, lider Dveri, kaže da će SNS raspisati izbore za Beograd iskLjučivo u skladu sa svojim stranačkim interesima, da je pokret spreman za izlazak na birališta i da u ovom trenutku imaju potpisan sporazum o saradnji jedino s pokretom Milana Stamatovića. Obradović u razgovoru za Kurir kaže da je potez Saše Jankovića da se raziđe od DS mudar, kao i da Ana Brnabić u Nemanjinoj 11 i daLje predstavLja fikus.SNS razmatra i opciju vanrednih izbora za Beograd za novembar. Verujete li da će do njih doći?


– SNS razmatra samo ono što im nalažu strani mentori iz Brisela i njihovi stranački interesi. Oni ne razmatraju kako da vrate opLjačkane plate i penzije, pomognu domaću privredu, a ne strane firme, spasu seLjake posle svih elementarnih nepogoda ove godine, kako da Ljudima ne iskLjučuju struju u 21. veku i da ih javni izvršiteLji ne izbacuju na ulicu iz porodičnih domova, ili kako da preko 100.000 radnika naplati svoja potraživanja u vidu neisplaćenih zarada i povezivanja radnog staža… Što se tiče Beograda, mogli bi da reše probleme radnika „C marketa“, IKL ili IMR, ili više desetina hiLjada ratnih vojnih veterana koje su prevarili kad su došli na vlast. Da ne govorim o saobraćajnom kolapsu i raskopanim rovovima širom Beograda, i lošoj glumi da nešto rade pred izbore. Srpski pokret Dveri je spreman za izbore u Beogradu kad god da oni budu i naš program je poznat: Beograd kao porodičan grad, podrška socijalno ugroženim porodicama i decentralizacija – više prihoda i imovine u rukama beogradskih opština.S kim će Dveri na beogradske izbore? Da li je izvesno da idete s Jeremićem i DSS, kako napreduju razgovori o saradnji?


– Dveri su do sada potpisale sporazum o saradnji jedino s predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem i njegovim pokretom Zdrava Srbija. Razgovaramo sa više sindikata i radničkih protesta širom Srbije da se ukLjuče u ovaj naš opozicioni patriotski blok. Za izbore u Beogradu otvoreni smo za razgovor i sa ĐB i novom političkom organizacijom Vuka Jeremića. Mi više volimo da radimo nešto konkretno nego da mnogo pričamo.Jeste li iznenađeni razlazom DS i Saše Jankovića? Šta je tu, po vama, prava istina?


– Veoma mudar potez Saše Jankovića. Želi da se odvoji od kompromitovane istorije DS i Vučićevog saradnika u opoziciji Dragana Šutanovca. Pitanje je da li može i sme da se odvoji i od propale „žute“ politike koju je SNS samo nasledio i daLje razvija. Tu ih sve žuLjaju Dveri, jer iza sebe nemamo afere, nismo bili na vlasti i predstavLjamo alternativu i sadašnjoj i bivšoj vlasti.Planirate protest za 16. septembar?


– Pozivamo sve koji su protiv ove vlasti da nam se pridruže u subotu 16. septembra u 16 časova na protestu ispred Vlade, odakle krećemo u protestnu šetnju ka zgradi RTS. Smatramo da ovako više ne može i da moramo da izađemo na ulice. Vlast je ponizila sve naše vojnike i policajce, prosvetne i zdravstvene radnike, penzionere i seLjake. Medijski mrak nikad veći nije bio, a preduslov za slobodne izbore jesu slobodni mediji. Dobili smo podršku za protest od Srba sa KiM, Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, ratnih vojnih veterana, radnika „Koštane“ iz Vranja, FAP iz Priboja, EI iz Niša, Šamota“ iz Aranđelovca… Ovo su prve političke demonstracije posle predsedničkih izbora i veliki početak stvaranja jednog novog narodnog opozicionog saveza.Dačić je bio prva žrtva premijerkinog „disciplinovanja“ ministara, da li je to Brnabićeva počela da izlazi iz Vučićeve senke ili je i daLje smatrate fikusom?


– Mi uopšte nemamo predsednika Vlade. Aleksandar Vučić je i predsednik SNS, i predsednik države, i vršilac dužnosti premijera. On je, pritom, i koordinator svih tajnih službi bezbednosti, što ne postoji nigde na svetu.Da li smatrate da je Brnabićeva, izjavom da su Srbi na KiM nacionalna manjina, praktično priznala nezavisnost Kosova?


– Ova vlast je priznala tzv. nezavisno Kosovo još potpisivanjem antiustavnih briselskih sporazuma, pravLjenjem granice sa KiM i učestvovanjem na izborima u organizaciji ove lažne države. Sada pomažu i stvaranje „velike Albanije“. Izjava Ane Brnabić je skandal, jer Srbi ne mogu biti manjina u svojoj državi. Oni mogu biti manjina samo u drugoj državi, tj. u dijaspori. Ta izjava jasno pokazuje da je Ana Brnabić ili najobičniji neznalica, ili strani agent.Šta očekujete da će biti novi potez Beograda posle odluke da Srpska lista uđe u Haradinajevu vladu?


– To nije Srpska lista, to je Vučićeva SNS lista, koja je ušla u separatističku vladu sa ratnim zločincem na čelu. Sledeći potez je da Ramuš Haradinaj postane član SNS.Bedno: Čelnici SNS šamaraju po srbiji


Da li ste dobili tužbu od predsednika opštine Kostolac Ivana Savića zbog vaše tvrdnje da je batinaš?


– Ne. Verujem da se uplašio kad je video objavLjen policijski zapisnik iz kog se jasno vidi kako je na ulici udarao sugrađanina u maniru kolege Labana iz Subotice. Izgleda da smo ušli u fazu da nas vodeći predstavnici SNS redom šamaraju po Srbiji.Pohvala: Prijatno me iznenadio ministar Trivan


Možete li da pohvalite jednog ministra u Vladi? Nije vaLjda da su svi sve pogrešno radili…


– Prijatno me iznenadila izjava ministra ekologije Gorana Trivana da je prodaja izvora čiste pijaće vode strancima ravna nacionalnoj katastrofi i da treba naći načina da se ta prirodna bogatstva vrate u naše ruke.O Beogradu na vodi: Pranje prljavih mafijaških para


Šta mislite, kad će se prvi kupci stanova u Beogradu na vodi useliti u njih?


– Više od toga me interesuje kada će krivično odgovarati svi oni koji pod zaštitom državnih vlasti učestvuju u najvećem protivzakonitom pranju prLjavih mafijaških para u novijoj istoriji Srbije.


Izvor: Kurir

Foto: Marina Lopičić


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: