Поводом обележавања славе Српског покрета Двери – Светог Саве одржана је конференција за новинаре у централној канцеларији покрета.

– Ако је у служби пропаганде владајућег режима није добро и није на корист да се на так начин диже споменик Стефану Немањи у Београду. Српски покрет Двери сматра да Стефан Немања треба да има свој споменик у Београду али је исто тако против „Београда на води” и дислоцирања Железничке станице, односно политике која не ставља у фокус вредности Стефана Немање већ преко својих медија пропагарира ријалити програме, рекао је Милорад Маринковић, председник Савета за културу СП Двери.

У том смислу сви гласачи господина Вучића треба да се замисле да ли његова подршка пројектима који имају за циљ ојачавање националног идентитета заиста искрена или је то подршка срачуната на повећање његовог рејтинга, подвукао је Маринковић, а затим додао: „Свакако ми поздрављамо отварање тог споменика. Ми не можемо ни да га изменимо, ни да изменимо чињеницу да конкурс није био транспарентан, али када будемо у могућности да одлучујемо свакако ћемо покренити проверу и ревизију свега што није било по правилима и законима наше државе.“

Први човек за спровођење културне политике СП Двери је на крају закључио:

– Савиндан је велики дан за Србе, а отварање споменика Светом Симеону је велика ствар за Србију, али највећи споменик Стефану Немањи биће обнова морала и етичких вредности у Србији.

На конференцији за новинаре говорећи, како о значају хришћанских вредности за наше друштво, тако и о борби за демократска начела и улози у Српског покрета Двери, када су у питању разговори власти и опозиције о условима одржавања предстојећих избора, који треба да се одрже у Србији ове и наредне године, присутнима су се обратили и Радмила Васић, члан Председништва СП Двери и председник Градског одбора СП Двери у Београду и Ранко Радовић, потпредседник овог патриотског покрета.

 

 

Извор: Србин.инфо