Sinđelić iz Vranića

Tvrdnjama o zakazanom, pa brzopotezno otkazanom duelu sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem na TV Hepi, lider Dveri, narodni poslanik Boško Obradović je obeležio završnicu beogradske kampanje za izbore 4. marta.

Nije postao prvi sa kojim će Vučić posle šest godina polemisati, jer ga nisu pustili da uđe u zgradu te TV stanice, ali je bacio svetlo na činjenicu da predsednik Srbije nikada ni sa kim od političkih protivnika nije hteo pred kamere. Za rukom mu je pošlo sučeljavanje sa Vojislavom Šešeljem i tek što se pohvalio da ga je raskrinkao, Obradoviću i njegovoj porodici, su putem društvenih mreža, stigle pretnje smrću.


Ovaj političar mlađe generacije, kao glavni adut biračima, ističe da nikada nije bio na vlasti, a za sebe kaže da nije nacionalista, ni desničar nego srpski rodoljub. Rođen je 23. avgusta 1976. u Vranićima, nadomak Čačka, gde je odrastao sa starijim bratom Brankom. Gimnaziju je završio u Čačku , a diplomirao na katedri za srpsku književnost Filološkog fakulteta u Beogradu. Radio je šest godina kao bibliotekar i šef za odnose sa javnošću u gradskoj biblioteci u Čačku. Udruženje građana Dveri osnovano je 1999. Na Svetog Savu, a kada su 2015. Prerasli u stranku, izabran je za njenog lidera. Dverjani u Skupštinu Srbije ulaze 2016, a iste godine se drugi put oženio. Priznao je da je pokušavao da očuva brak sa profesorkom klavira Vesnom, ali da nikako nije išlo. Sreću je pronašao sa Julijom Obrenović za koju kaže da je rođena u dijaspori, visokoobrazovana i posvećena porodici. Njegova supruga radi u čačanskom Centru za socijalni rad.


„Oboje smo drugobračni. Naša nova porodica ima sedam članova, troje moje dece iz prvog braka i dvoje iz njenog“ – ispričao je Boško


Aleksandra, Mina, Magdalina i Anđelija su tinejdžerke između 14 i 18 godina, a najmlađi Rastko ima 11, i kako kaže „sa njima u kući nikada nije dosadno“.


„Ne zovu nas džabe Sinđelići“ – šali se Obradović, a zalaže se da majke sa troje dece dobiju nacionalnu penziju. U kući je „lider usisavanja“ i dok čisti rado peva.  Samo u kući jer zna da je netalentovan, a kad ode u kafanu sa prijateljima voli da čuje narodnu „starogradsku i staroseosku muziku“. Vežba kod kuće i uz osnovne jutarnje telesne vežbe iz vojničkih dana, kondiciju održava košarkom i fudbalom. Ponosan što ga je SOS kanal proglasio najboljim fudbalerom na predizbornom fudbalskom politčkom turniru.


„Nisam na posebnom režimu ishrane, već duhovnu i fizičku liniju održavam hrišćanskim postom“ – otvoreno je progovorio. Dodao i da se nikada ne bi javno skinuo go do pojasa kao lider LDP-a Čedomir Jovanović, jer kao „ozbiljan političar“ nikada nije i neće učestvovati u rijalitijima.


Izvor / Frankfurtske vesti