U Centar – dr Mitrović: Uz pomoć Vučića albanska mafija kupuje zemlju i firme po Srbiji

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je doktor ekonomskih nauka, bankar i član predsedništva Srpskog pokreta Dveri, Predrag Mitrović. Tema emisije je bila kolika je stvarna zaduženost Srbije i državljana Srbije u odnosu na MMF i banke, kao i zašto se rasprodaje društvena i državna svojina Srbija.

„Srbija je imala razvijen bankarski sistem, ali tokom takozvane transformacije privrede tokom 2001. godine, ubijene su četiri naše najveće banke, ali njihova likvidacija još traje i one i dalje donose dobit, što govori o njihovoj sposobnosti i mogućnosti da opstanu”, podsetio je dr Mitrović dodavši:


„Da je od tada do danas vođena drugačije monetarna i bankarska politika srpske banke bi opstale, ali nije bio cilj da postoje naše banke jer se želelo da ogroman prostor u srpskom bankarskom sistemu bude ustupljen stranim bankama, koje za razliku od domaćih banaka nisu razvojeno već isključivo prifitabilno orentisane.”


U emisiji se govorilo i o reformi penzionog fonda, o tome zašto je u Srbiji zabranjena akcija „Kupujte domaće”, kako uvozni lobi i strani investitori pljačkaju našu zemlju, kako albanski prljav mafijaški kupuje rudnike, zemlju i nepokretnosti u srpskoj državi, kao i kako je albanski predsednik ilegalno ušao u Srbiju.


Intervju, za medijsku kuću „Centar”, (Zgrada „Borbe”, Trg Nikole Pašića 7, Beograd) vodio je gl. urednik srpskog medija „Srbin.info”, Dejan Petar Zlatanović.


 


Izvor: Srbin.info