Иако је то тешко рећи због свих који су умрли од нове заразне болести, али Александар Вучић је опаснији по здравље нације од корона вируса.

Многобројни су разлози који нас у то уверавају последњих осам година, а од почетка пандемије и свакодневно:

  1. Ако је председник државе спреман да се оглуши о све информације са којима располаже и упркос ширењу епидемије у Европи у том часу распише изборе и скупља потписе стотина хиљада људи у затвореном – то нам говори да је спреман да жртвује здравље становништва зарад својих политичких циљева.
  2. Ако од народних пара из републичког буџета набављена медицинска опрема за болнице по Србији стоји утамничена у магацинима и чека да председник СНС у оквиру своје свакодневне предизборне кампање обиђе и здравствене установе и лично преда ову опрему представљајући то као свој поклон – онда нам то говори да његовом политичком маркетингу ништа није свето и да његов ненормални циљ личне промоције у свим ситуацијама не бира колико нехумано средство ће искористити.
  3. Ако се самопостављени шеф свих кризних штабова за сузбијање нове заразне болести најпре церека на глупу фору да је ово најсмешнији вирус у историји који обитава само на Фејсбуку, а потом на још глупљу да жене треба да иду у Милано у шопинг јер су цене сада пале због епидемије, а потом окривљује грађане за непоштовање државних превентивних мера – то нам говори да на челу државе имамо неуравнотежену личност која лако може да скаче из крајности у крајност и направи много друштвених проблема због тога, никада не признајући своје грешке.
  4. Ако у ванредним околностима ниси био способан да организујеш контролу оних који долазе у Србију из ризичних делова Европе и света, а онда оптужујеш све држављане Србије који су се вратили из иностранства да су криви за доношење заразе – то јасно говори да не само да ниси поштен да признаш своју кривицу, већ ћеш за њу оптужити другог без имало двоумљења и милости.
  5. Ако у свакој ванредној ситуацији нема важније ствари од свеукупног друштвеног јединства и солидарности, а ти по сваку цену не желиш да позовеш и своје политичке противнике да се заједничким снагама борите за здравље становништва, већ користиш и ту прилику за ширење и јачање личног режима – то говори да си спреман апсолутно на све и да нема те вредности која може бити изнад твог личног интереса и диктаторских склоности.
  6. Ако – на крају – игноришеш три апсолутна основа за обавезан одлазак у самоизолацију (повратак из Америке, повратак из Мађарске и болест члана породице), који иначе важе за све друге грађане Србије и због чијег кршења следује и кривична одговорност, то нам говори да себе стављаш изнад постојећих закона и прописа, те да ти је приоритет свих приоритета јавно шефовање и медијска видљивост за коју си спреман да платиш било коју цену.

Ма колико борба против пандемије корона вируса јесте и мора да буде друштвени приоритет у овом тренутку, време је да почнемо да размишљамо  о дану после окончања ванредног стања и како да се организујемо да спречимо даље ширење Вучићеве неконтролисане власти и што пре сменимо ову корумпирану и лоповску власт која је укинула демократију у Србији, а пре свега слободу медија и слободне изборе. И у томе треба показати максимално јединство и солидарност док овај владајући режим не падне и не дође слобода.

 

Извор: Директно