Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Biće izabrani oni koji su spremni da ćute o lošem radu vlasti

Kakav će Zoran Pašalić biti zaštitnik građana kada nije zaštitio svoje koleginice iz suda od seksualnog uznemiravanja jednog kolege sudije? – rekao je šef poslaničke grupe Dveri, Boško Obradović, na konferenciji za medije održanoj danas u Narodnoj skupštini.


Koliko vladajuća većina na čelu sa SNS i SPS brine o institucijama zaštitnika građana, Fiskalnog saveta i Agenciji za borbu protiv korupcije najbolje govori podatak da mesecima stoje upražnjena mesta u ovim važnim nezavisnim regulatornim telima. Naprednjaci bi najradije da ih i nema da ne bi imao ko da ih kontroliše, ali kad već postoje onda je najbolje izabrati na funkcije u ovim telima one koji će ćutati o njihovoj vlasti.


Novi zaštitnik građana biće branič vladajuće partije od građana i njihovog opravdanog bunta zbog kabadahijskog delovanja banaka, javnih izvršitelja, parking servisa, komunalnih policajaca…


Fiskalni savet biće tu da opravdava pogrešnu ekonomsku politiku Vlade ili je savetuje da primeni još radikalnije neoliberalne ekonomske poteze koji služe interesima stranog kapitala i stranih banaka. Fiskalni savet koji ćuti o pogubnom investiranju naših para u strane investitore ili ulozi MMF-a u kolonijalnom ponižavanju Srbije – nije nam potreban.


Agencija za borbu protiv korupcije biće tu da nijedan od ljudi iz najbližeg Vučićevog okruženja nikada ne postane predmet obrade zbog organizovanog kriminala i korupcije na najvišem državnom nivou. Zato godinama nemamo izabrane sve članove ove Agencije i njenog predsednika.


Ne treba nam zaštitnik građana koji brine isključivo o Srebrenici ili zaštiti promocije homoseksualizma u Srbiji.


Gde je običan građanin koji decenijama ne može da reši problem u katastru? Gde su osobe sa invaliditetom ili ratni vojni veterani i porodice poginulih? Gde je zaštitnik građana kada su u pitanju nepravedno uhapšeni građani Srbije zbog izmišljenog puča u Crnoj Gori? Gde kada svoja prava traže građani Srbije kojima nije vraćena oduzeta imovina u Hrvatskoj? Gde da se seti prava Srba na Kosovu i Metohiji, jer su valjda i oni građani Srbije? Gde da zaštiti izborna prava građana Srbije koji žive u inostranstvu i kojima se konstantno onemogućava biračko pravo? Gde je da ustane u zaštitu porodica koje imaju zelenaške, pljačkaške kredite u švajcarskim francima ili koje javni izvršitelji izbacuju iz porodičnih domova? Gde da progovori o pravima socijalno ugroženih kategorija stanovništva, poput onih kojima se u 21. veku isključuje struja jer ne mogu da je plate iz prostog razloga što im u porodici nijedan član nije zaposlen? Gde je da zaštiti prava radnika u stranim firmama?


Saša Janković je sa mesta zaštitnika građana otišao u politiku, a sada će Zoran Pašalić sa političkog mesta iz SNS doći na poziciju zaštitnika građana, odnosno zaštitnika interesa SNS. Pošto je studirao 13 godina i studije završio sa prosekom 6, Zoran Pašalić će verno služiti SNS iz zahvalnosti za ovo visoko mesto na koje ga vlast postavlja.


Mnogo veći problem je što je Zoran Pašalić kao predsednik Višeg prekršajnog suda 2011. godine sklonio izjave 10 žena koje su ga lično obavestile o seksualnom uznemiravanju od strane jednog kolege sudije Prekršajnog suda u Čačku. Kakav će onda on zaštitnik građana biti kada nije zaštitio svoje koleginice iz suda od seksualnog uznemiravanja jednog sudije? Odličan za zataškavanje svih afera vlasti.


Zato ga i biraju.


 


Boško Obradović, predsednik Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: