Лидер Двери, Бошко Обрадовић, гостујући у емисији Уз јутарњу кафу, истакао је да бојкот није само бојкот избора већ бојкот свих институција.

„Ја сам јуче бојкотовао Привредни суд. Ушао сам у канцеларију председника Привредног суда да му кажем да је и он криминалац. Али ни он, ни судија Мирјана Гитарић нису били ту. Ти људи који служе овом криминалном режиму су јаки само када су на својим позицијама и када могу да одлучују о животима нас малих људи.“- рекао је Обрадовић.

Он се запитао ко штитити тај криминал. „Ко је дозволио да се ова држава претвори у једну криминалну банду у којој мафија влада? Па на челу мафије су браћа Вучић. Он није председнике једне странке већ шеф гангстерског клана. Ако ми о томе не проговоримо камење ће у Србији проговорити.“ – сматра председник Двери и додаје да Вучић признаје окупацију, крши Устав и крши председничку заклетву те да није јасно зашто Тужилаштво не реагује на то.

„Ја не знам које ћемо последице трпети за истину коју износимо. Али знате шта – неко мора да им изговори имена. Имена криминалаца у полицији, тужилаштву, судству, у Влади. Синиша Мали и Златибор Лончар нису министри, они су мафијаши. Многи су страдали у борби против мафије али то је једино решење. Једини начин да уредите државу јесте да се обрачунате са мафијом. Није решење да сменимо власт а да БИА, тајна полиција и мафија имају утицај и на будућу власт.“ – истиче Обрадовић.

На питање који су механизми за обрачунавање са мафијом Обрадовић је рекао да постоји низ механизама а да су неки од њих усвајање новог Закона о корупцији, увођење независног система полиције и тужилаштва и усвајање Закона о пореклу имовине.

„Но пре тога, прво мора да дође до политичких промена и они који ће доћи морају да буду спремни за обрачун са мафијом. Такође морамо да нађемо довољно храбрих људи који ће тај обрачун са мафијом да спроведу, а ја сам уверен да у нашој полицији, међу тужиоцима и судијама има таквих људи.“- рекао је лидер Двери и један од лидера СЗС и додао: „Или ће мафија владати Србијом или ће бити у затворима. На нама је да то решимо“.

 

Извор: Јутуб канал ТВ Наша

ЈуТуб плејлиста: ТВ гостовања Бошка Обрадовића