Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Da li Vlada razmišlja o poreskim reformama u korist porodice?

Na današnjem zasedanju Narodne skupštine, lider Dveri je pitao kada će da se uvedu poreske reforme koje bi bile u korist porodice.

On je postavio još nekoliko poslaničkih pitanja na koja već neko vreme ne dobija odgovor:

1.      Kada će domaći privrednici moći da računaju na smanjenje poreza na zarade, a domaći poljoprivrednici na povećanje katastrofalno malih subvencija?


2.      Da li Vlada Srbije razmišlja o poreskim reformama u korist porodice, na osnovu kojih bi stupanjem u brak i po dobijanju svakog deteta supružnicima sledovalo novo smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu?


3.      Kako je moguće da je Srbija jedina država na svetu koja nije rešila problem bankarske pljačke putem kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji ima preko 20.000 porodica u Srbiji i kada će taj problem biti konačno rešen?


4.      Da li će Vlada prihvatiti zahteve prosvetnih radnika o jedinstvenim platnim razredima i dvostrukom povećanju zarada od 10% ove godine, koji su istaknuti na protestu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije?


5.      Kada će svim radnicima oštećenim u pljačkaškim privatizacijama konačno biti isplaćene zaostale zarade i otpremnine i povezan radni staž?


6.      Kada će konačno biti donet Zakon o ratnim vojnim veteranima i rešena pitanja boraca učesnika otadžbinskih ratova od 1991-1999. godine?


7.      Kada će – posle 16 godina – biti okončan sudski proces za špijunažu protiv generala Momčila Perišića koji je 2002. godine snimljen i uhapšen kako odaje državne vojne tajne šefu američke obaveštajne službe za Balkan, u jednoj od najvećih i najuspešnijih akcija srpske vojne službe bezbednosti na čelu sa generalom Acom Tomićem?


8.      Da li će Vlada Republike Srbije potpisati pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo kojim se tzv. Kosovu omogućava ulazak u UN? Da ili ne? Pitanje važi za svakog ministra lično, s obzirom da ovih dana imamo različite izjave koje daju predsednik, premijerka i ministar spoljnih poslova, pa nam više nije jasno šta je stav Vlade i da li ga ima.


9.      Kada će biti održana posebna sednica Narodne skupštine na temu KiM i kada će Vlada obavestiti Narodnu skupštinu o svim pritiscima zapadnih zemalja kojima je naša vlast izložena da potpiše pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo? Zar je to danas tema za ceo svet sem za Narodnu Skupštinu Srbije?


 Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: