Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Danas ćemo obeležiti sedam godina kako Vučić nije izašao niti na jedan direktan TV duel

„Aleksandar Vučić je hrabar samo kada je sam na medijima i kada nema ko da mu odgovoriˮ, izjavio je Boško Obradović povodom jučerašnjih novih napada na opoziciju od strane predsednika Srbije.

„Predsednik Srbije se krije po vojnim institutima i stranim firmama, a ne sme da dođe ni u Narodnu skupštinu ni da izađe na TV duel. Junači se kad drži političke monologe. Samo kod nas je moguće da te vlast napada za najteža krivična dela izazivanja vojnog puča, državnog udara, građanskog rata i krvoprolića, i optužuje za lopovluk i fašizam, a da nemaš ni najmanju mogućnost da kažeš bilo šta u svoju odbranu i da se čuje i druga strana. Lako je biti veliki junak u totalnom medijskom mraku u kome se može videti i čuti samo jedan čovekˮ – rekao je on.


„Najveći problem Srbije danas je što je ovde ukinuto sve što nije deo vlasti, ovde više nema normalnih izbora, normalnih velikih medija, normalne skupštinske debate – normalnog života, već 24 sata dnevno traje režimska propaganda kako imamo najbolju vlast na svetu i živimo najbolji život svih vremena u Srbiji. Zato će pitanje oslobođenja medija uskoro postati pitanje svih pitanja, bez koga više neće biti demokratije i slobode u Srbiji. Ovo se posebno odnosi na RTS i RTV koji moraju da oslobode prostor za opoziciju i debatuˮ, dodao je Obradović. 


„U Srbiji vlada takvo stanje u medijima da niti jedan lider opozicije već šest meseci posle beogradskih izbora nije gostovao niti na jednoj beogradskoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Gde to u Evropi i svetu nijedan lider opozicije ne može da se pojavi niti u jednoj televizijskoj emisiji pola godine? Gde u svetu vodeći predstavnik vladajućeg režima godinama ne sme da izađe na direktan TV duel sa svojim političkim neistomišljenicima?


Zato ćemo večeras u Kraljevu na tribini Saveza za Srbiju svečano obeležiti sedam godina kako Aleksandar Vučić ne sme da izađe na direktan TV duel sa bilo kim iz opozicije. To nije mala stvar. Takvu političku kukavicu Srbija nikada nije imalaˮ, zaključio je Boško Obradović.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: