Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Danas je tačno dva meseca kako ministar Stefanović beži od odgovornosti

Danas je tačno dva meseca od kako sam otkrio da drugi čovek u vrhu vlasti, aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović, ne samo da je lažni doktor nauka već nije završio ni osnovne fakultetske studije. Naime, fakultet koji je zvanično pohađao i završio Nebojša Stefanović – internacionalni Megatrend u Londonu – zapravo ne postoji i firma pod tim imenom nikada nije registrovana za poslove obrazovanja ni u Velikoj Britaniji niti u Srbiji.

S obzirom da je Univerzitet Megatrend u Beogradu protivzakonito nostrifikovao ovu lažnu diplomu Megatrenda u Londonu za diplomu Fakulteta za poslovne studije u Beogradu možemo konstatovati da je Nebojša Stefanović učinio krivično delo falsifikovanja javne isprave u saradnji sa tadašnjim čelnicima Megatrenda, koji se svi danas nalaze na najvišim funkcijama u visokom obrazovanju.


Nebojša Stefanović nikada ne bi mogao da dođe na najviše državne funkcije na kojima se trenutno nalazi da nije učinio pomenuto krivično delo. Podsetićemo da je Nebojša Stefanović danas ne samo ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade, već i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti. Istovremeno je i predsednik Gradskog odbora SNS u Beogradu i praktično drugi čovek vladajućeg režima. Nebojša Stefanović već dva meseca beži od odgovornosti i ne sme javnosti da stavi na uvid niti svoj studentski indeks o položenim ispitima niti diplomu o stečenom visokom obrazovanju, iz čega možemo zaključiti jedino da ova dokumenta ne postoje.   


Šta još treba da se desi da bi Nebojša Stefanović podneo ostavku na sve državne funkcije? Jasno je da vlast sve čini da medijski sakrije ovu istinu o kriminalu u njenom vrhu, jer bi pad Nebojše Stefanovića sigurno doneo i pad čitave Vlade Srbije čiji je potpredsednik.


Preispitivanje svih diploma zaposlenih u javnom sektoru, kao i porekla imovine svih političara, tajkuna, sudija, tužilaca i javnih izvršitelja ostaje obaveza nove vlasti koja će doći posle pada Aleksandra Vučića i SNS, kao i utvrđivanje odgovornosti za sva učinjena krivična dela od strane nosilaca aktuelne vlasti, njihovih najbližih rođaka i kumova. Bez isterivanja na čistac afere Megatrend nema povratka poverenja u univerzitetsko obrazovanje  u Srbiji niti dokaza da se nešto konačno menja u našoj državi kako mladi ne bi bežali iz nje.Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: