Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Jedino rešenje je prelazna, tehnička vlada do izbora

Ako administracija EU stane na stranu aktuelne vlasti u Srbiji može se očekivati još veći pad poverenja građana u evropske integracije.

Povodom boravka delegacije Evropskog parlamenta u Srbiji, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović istakao je da je ovo veoma važna politička misija ukoliko za cilj ima isto ono što je urađeno u Makedoniji i Crnoj Gori za vreme političkih kriza u ovim zemljama 2016. godine. Naime, tada su izbori održani tek nakon formiranja prelazne, tehničke vlade u kojoj su kao ko-ministri sedeli i predstavnici opozicije, što je rezultiralo oslobođenjem medija i ispunjavanjem drugih uslova za fer i poštene izbore.


EU, dakle, ima model za rešenje političke krize u Srbiji i Srpski pokret Dveri pozdravlja svaku misiju EU koja vodi u ovom pravcu, posebno što su bivši evropski parlamentarci Kukan i Flekenštajn bili glavni posrednici i u slučaju Makedonije i odlično poznaju ovaj model. Bez prelazne, tehničke vlade nema garancija da će ova vlast bilo šta promeniti kada su u pitanju sloboda medija i sloboda izbora, tako da jedini odgovor opozicije ako nema ove vlade ostaje bojkot izbora na proleće iduće godine.


Međutim, ako je EU misija da odgovaraju srpsku opoziciju od bojkota izbora – onda je to nešto potpuno drugo i isključivo u funkciji podrške aktuelnoj vlasti u Srbiji uprkos negativnom izveštaju Evropske komisije kada je u pitanju stanje medija, izbora i parlamentarizma u Srbiji. Onda se postavlja pitanje zašto EU podržava nedemokratski režim Aleksandra Vučića i da li to ima veze sa Vučićevim obećanjem da će Srbija pod njegovom vlašću priznati nezavisno Kosovo? Onda nema drugog objašnjenja sem da je evropsko i američko protivljenje bojkotu izbora zapravo njihova želja da u Srbiji sve bude mirno i regularno kada na red dođe trenutak Vučićevog potpisivanja priznanja lažne države Kosovo.


Ako administracija EU stane na stranu vlasti u Srbiji sledi još veći pad poverenja građana u evropske integracije i briselsku birokratiju. To je razumljivo jer to znači da od velikih zapadnih demokratskih propovedi nema ništa kada je u pitanju Srbija, jer se ovde toleriše nedemokratski režim Aleksandra Vučića zbog predaje Kosova. Tako bojkot izbora postaje važan korak u sprečavanju kršenja Ustava i izdaje KiM od strane vlasti.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: