Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Kako radnici da se zaštite od sudova koji rade protivzakonito?

Narodni poslanik Dveri Boško Obradović i pet odbornika Dveri u skupštini grada Čačka usprotivili su se jutros protivzakonitom sudskom izvršenju nad imovinom AD FRA u Čačku.

Kada su se predstavnici Dveri jutros pojavili ispred fabričke hale AD FRA u Čačku dočekao ih je kordon policije, koji je zabranio prilaz fabrici narodnom poslaniku i odbornicima Dveri, kao i svim medijima. Radnici su sprečili sudske izvršitelje koji su sedmi put pokušali da otuđe imovinu ovog preduzeća, iako je to protivzakonito jer je po član 55 Zakona o izvršenju i obezbeđenju propisano da predmet izvršenja ne mogu biti objekti i oprema koji su namenjeni za bezbednost Srbije.
Naime, rešenjem Vlade od 28. novembra 2015. godine FRA AD Čačak određeno je kao privredno društvo od značaja za odbranu Republike Srbije. Takođe, rešenjem ministra odbrane od 29. novembra 2017. godine ovo preduzeće pribavilo je dozvolu za proizvodnju naoružanja i opreme. AD FRA u Čačku izrađuje specijalne rezne alate za proizvodnju naoružanja i opreme u svim namenskim industrijama u Srbiji („Slobodaˮ, „Krušikˮ, „Milan Blagojevićˮ, „Prva petoletkaˮ, „Zastava oružjeˮ, „Prvi partizanˮ, „Jugoimport- SDPRˮ…) Nad ovakvim jednim preduzećem ne može se vršiti prinudno sudsko izvršenje, o čemu je Privredni sud u Čačku u više navrata obavešten od strane Ministarstva odbrane, a sugerisano mu je i da se predmetni postupci obustave, a da se poverioci namire na drugi način.
Privatizacija ovog dela nekadašnjeg velikog čačanskog privrednog giganta FRA, kroz spornu licitaciju koju je isti Privredni sud u Čačku svojevremeno poništio, pravi je početak ove drame za radnike, koji se ne može objasniti drugačije sem kriminalom i korupcijom u bivšem rukovodstvu fabrike i Privrednom sudu u Čačku, jer je u pitanju atraktivna lokacija u centru grada koja je prodata za daleko manju vrednost od realne.
Ovim povodom, narodni poslanik Boško Obradović izjavio je sledeće: „Pet mojih Obradovića radilo je nekada u ovoj velikoj fabrici koja nas je praktično othranila kao porodicu. Danas smo došli u situaciju da sud radi protivzakonito. Šta je ostalo radnicima u Srbiji da urade kako bi se suprotstavili bezakonju? Nema ovde druge pozadine izuzev kriminala i korupcije. Deluje provokativno kada se ovde pojavi Aleksandar Maksimović, šef odobrničke grupe SNS u skupštini grada Čačka, koga policija propušta da se šeta, a novinarima, narodnom poslaniku i drugim odbornicima zabranjuje pristup. A pritom svi znamo da je njegov stranački kolega Velja Drobnjak, aktuelni gradski većnik ispred SNS, jedan od vinovnika propasti FRA. Gde su naprednjaci da dignu glas protiv ove sudske nepravde i kako ih nije sramota da se ovde pojavljuju kada njihovi ljudi stoje iza ovog kriminala i korupcije? Nadam se da će ovaj spor konačno doći na višu sudsku instancu i da će ona ispraviti ovo očito protivzakonito postupanje Privrednog suda u Čačku.ˮ


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: