Boško Obradović: Koji to „benefiti“ za Srbiju vrede priznanja Kosova?

Predsednik Dveri postavlja pitanje koje to benefite Srbija može dobiti koji vrede koliko i južna srpska pokrajina i da li su predsednik i premijerka pitali Srbe sa Kosmeta šta misle o tome.

U intervju za londonski Gardijan, predsednik Srbije je izjavio da očekuje potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma u narednih 6 do 12 meseci i da zauzvrat „očekuje benefite za Srbiju“, a premijerka je juče, na pitanje jednog poslanika, odgovorila da je ona „spremna sve da potpiše“. 


Predsednik Dveri postavlja pitanje koje to benefite Srbija može dobiti koji vrede koliko i južna srpska pokrajina i da li su predsednik i premijerka pitali Srbe sa Kosmeta šta misle o tome. Posebno je zanimljivo to što Ivica Dačić daje drugačije izjave, pa je pitanje šta je uopše stav Vlade Republike Srbije, da li u Vladi postoji sukob ili se samo igraju dobrog i lošeg policajca.


„Čak i da stavimo na stranu istorijski i kulturni značaj, na Kosmetu još uvek živi veliki broj Srba pa neka predsednik i premijerka prvo njih pitaju šta misle o ovoj „trampi“ koju vlast planira. Drugo, vrednost prirodnih i rudnih bogatstava, kao i imovine države Srbije, SPC, i privatne imovine Srba se meri milijardama evra. Naša vlast se planira trajno odreći te vrednosti zarad „benefita za Srbiju“ koji se pretpostavljam ogledaju u „bržem pristupanju EU“, šta god to značilo.“ – rekao je Obradović i dodao da „naša vlast govori o benefitima koje će dobiti ako da Kosovu stolicu u UN, a nije bila sposobna da sa svojim „zapadnim partnerima“ ispregovara čak ni zaštitu prava na imovinu koje je svugde u EU svetinja.“


Lider Dveri je zaključio da Vučićev intervju za Gardijan i izjava Ane Brnabić u Skupštini, da je „spremna sve da potpiše“, najbolje oslikavaju politiku ove vlasti prema Kosovu i šta nas očekuje u narednih 6-12 meseci.


 

Informativna služba Dveri