Boško Obradović: Nebojša Stefanović prvo da pokaže diplomu

Prošlo je tačno tri meseca kako Nebojša Stefanović odbija da pokaže uverenje o završenim osnovnim studijama.

Srpska napredna stranka namerno provocira javnost i obesmišljava svaku priču o slobodnim i poštenim izborima tako što u prvi plan ističe poznate političke preletače Maju Gojković i Vladimira Đukanovića. Maja Gojković, čiju ostavku sa funkcije predsednika Narodne skupštine traži kompletna opozicija koja bojkotuje rad Parlamenta, sigurno ne može biti nikakav nepristrasan moderator između vlasti i opozicije. Vladimir Đukanović, koji je noću krečio u Državnoj lutriji, nije ličnost sa kojom se o bilo čemu može ozbiljno razgovarati. Ali, vrhunac licemerja je svakako Nebojša Stefanović, sa kupljenom diplomom, na čelu Vladine radne grupe za poboljšanje izbornih uslova.


Potpredsednik Vlade koji je svoju političku karijeru započeo krivičnim delom falsifikovanja javne isprave odnosno fakultetske diplome, lažni doktor nauka koji se obogatio baveći se politikom – nikako ne može biti garant normalizacije političkih prilika u Srbiji. Prošlo je tačno tri meseca kako Nebojša Stefanović odbija da pokaže uverenje o završenim osnovnim studijama. Pozivamo ga da prvo pokaže javnosti svoju diplomu sa Megatrenda iz Londona, pa da onda pričamo o bilo čemu drugom.


Što se tiče lažnih mera SNS za poboljšanje izbornih uslova – postavljamo najpre pitanje čemu te mere ako su izbori u Srbiji slobodni i pošteni, kao što oni tvrde mesecima unazad odbijajući sve zahteve opozicije i preporuke Stručnog tima za protesta „1 od 5 miliona“? Jasno je da je u pitanju zamajavanje javnosti i trošenje vremena do izbora kako se ništa ne bi promenilo. Ko i kako garantuje primenu ovih mera? Da li Aleksandar Vučić koji je javno obećao da se nikada neće kandidovati za predsednika Srbije? Kada će mere biti primenjene – tri dana pred izbore? Da nije tragično da nam državu vode ljudi sa kupljenim diplomama i plagiranim doktoratima bilo bi smešno, kao što je primer smehotresa mera SNS o dijalogu sa RTS? Onda neka RTS izađe na izbore sa SNS.

 


Info služba Dveri