Лидер Двери, Бошко Обрадовић осврнуо се током данашње посете Пријепољу и на одлуку Синода СПЦ да се орден Светог Саве додели Александру Вучићу.

„Доделити орден издајнику Косова и Метохије, доделити орден председнику Србије који је све учинио да настане што више подела и мржње међу грађанима Србије, доделити орден човеку протестантског духа, човеку који је у свему супротан Светоме Сави и светосавској мисији је бацање ружне сенке на велики јубилеј СПЦ“ – рекао је Обрадовић.

Он сматра да је посебно трагично што се један такав орден додељује на манифестацији поводом 800 година од проглашења аутокефалности СПЦ.

„У тако великом јубилеју на који би сви требали да будемо јединствени око наше саборне Цркве, додељивати орден политичару који апсолутно никакве везе за црквом нема јесте нешто што не служи на част онима који су ту одлуку донели.“

Обрадовић је рекао да се придружује свему написаном у протестном писму које су епископи СПЦ упутили патријарху и истакао да је велики број епископа и верника против ове одлуке те да остаје у уверењу да ће ова одлука морати да буде поништена.

 

Инфо служба Двери