Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Ova vlast reaguje samo na pobunu

Predsednik Dveri, Boško Obradović danas je ponovo dobio dve kazne i meru oduzimanja reči u Skupštini samo zato što je pitao Jorgovanku Tabaković, guvernera NBS, šta je radila u prethodnih šest godina dok su banke pljačkale građane Srbije.

„Pošto smo ovih dana raskrinkali Narodnu banku Srbije kao zaštitnika privatnih banaka, a ne građana Srbije – predsedavajućem je ostalo jedino da nam ukine demokratsko pravo na slobodu govoraˮ, izjavio je ovim povodom Boško Obradović. Po njegovom mišljenju, ovo je način da vlast iz parlamenta izbaci one koji bi se mogli protiviti potpisivanju pravno obavezujućeg sporazuma sa Kosovom i one koji su podržali narod u mirnim protestima širom Srbije.


Kako je rekao, iza ponovnog kažnjavanja i oduzimanja reči stoje važni razlozi – vladajući režim priprema potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo i želi da ućutka sve koji u Parlamentu imaju drugačije mišljenje.  Kako ističe, još jedan od razloga je i to što su jedino Dveri podržale sve narodne proteste i izraze građanskog nezadovoljstva koji poslednjih nedelja bujaju od Prijepolja, preko Požege, Kraljeva i Niša do Beograda i Zrenjanina.“


„Oni se plaše socijalnog bunta u Srbiji. To je razlog zašto je krenula ova odmazda prema Dveri, a krenula je od trenutka kada nas je predsednik Vučić pre neki dan nazvao „političkim ludacimaˮ zato što smo podržali i pančevačku građansku inicijativu da se organizuje protest protiv previsoke cene goriva u Srbiji. Ideja da se u petak u 17 sati u celoj Srbiji blokira saobraćaj – bila je okidač za napad na Dveriˮ – istakao je Obradović.


Na kraju vanredne konferencije za medije, Boško Obradović je rekao da ovi napadi i kažnjavanje neće uplašiti Dveri i pozvao građane na mirne i dostojanstvene proteste i građansku neposlušnost prema ovoj vlasti.


„Nikada ništa ovi iz vlasti nisu izašli u susret građanima dok se nismo pobunili. Da se nismo pobunili danas bismo imali dva tehnička pregleda godišnje. Da malinari nisu blokirali magistralni put – niko iz Vlade ih nikada ne bi primio. Da udruženje bankarskih klijenata „CHF Srbijaˮ nije napravilo proteste i pojedinci stupili u štrajk glađu – nikada predsednik Vrhovnog kasacionog suda ne bi obećao da će svi sudski postupci u vezi sa kreditima u švajcarskim francima biti okončani najdalje do 1. oktobra. Ova vlast razume samo pobunu ˮ, zaključio je Obradović.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: