Српски Покрет Двери - Лого
Search

Boško Obradović: Pozdravljam Šešeljevu odluku da skine masku opozicije

Aleksandar Vučić ujedinjuje sve svoje snage kako nijedan režimski glas ne bi ostao ispod cenzusa.

Da Vojislav Šešelj nije prava opozicija i da sve vreme od povratka iz Haga radi za Vučića – Dveri tvrde mesecima unazad, ali je to ovih dana postalo jasno i svima onima koji su sumnjali da haški pobednik može pasti na tako niske grane.

 

Naime, Vojislav Šešelj koji se više puta javno kleo da na izbore izlazi isključivo samostalno i da predizborne koalicije nisu prihvatljive – na lokalne izbore u Mionici izlazi na istoj listi sa SPS i JS, a u Kostolcu sa PUPS. Veoma je interesantno kako je za koaliciju, koju inače nikad ne pravi pre izbora, odabrao baš režimske stranke, a sebe smatra opozicijom.

 

Podsetićemo javnost da je donedavno Šešelj govorio da je Dačić „nemoralan i prevrtljiv političar, ogrezao u kriminal, koji je izdao Slobodana Miloševića, koga Vučić držu ucenjenog zbog kofera…ˮ, a danas sa njim – izdajnikom Kosova i potpisnikom antiustavnih briselskih sporazuma – pravi predizborne koalicije.

 

Najsmešnije je obrazloženje da je ovo urađeno da bi se bolje pariralo naprednjacima i tako posle izbora sa njima lakše dogovarala vlast.

 

Pošto SPS i SRS samostalno teško mogu da pređu cenzus na gradskim izborima u Beogradu – Mionica je uvertira za beogradsku i republičku koaliciju ovog lažnog patriotskog bloka koji služi za održavanje Vučića na vlasti. Oni su dobili nalog da se ujedine i ne dozvole da se rasipaju režimski glasovi ispod cenzusa.

 

Svaki pošten radikal sada se pita: Što sam godinama branio Šešelja i napadao Nikolića, Dačića i Vučića, da bismo sada išli u koaliciju sa SPS i SNS? Mogao sam odmah prilikom raspada SRS preći u SNS, ali nisam hteo da izdam, da bi sada posle toliko godina trebalo da podržim izdajnika Vučića?

 

Sa druge strane, ovim lažnim patriotskim blokom vladajući režim želi da skrene pažnju javnosti sa formiranja istinskog bloka patriotskih političkih grupacija na čelu sa Dverima, u koji ulaze Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Istočna alternativa Dragana Todorovića, Državotvorni pokret Slobodana Samardžića, Narodni pokret Srba sa KiM Marka Jakšića i Slaviše Ristića, i drugi poput Dragane Trifković i Dejana Mirovića…

 

U svakom slučaju, pozdravljam Šešeljevu odluku da skine masku opozicije, otvori karte po kojima se jasno vidi da sve vreme radi za Vučića i – nadam se – poslednji put odigra tu ulogu režimskog čoveka u opoziciji.

 

 

Informativna služba Dveri

Foto: Tanjug/Pixsell

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: